Veliki pozdrav svima!!
Vjerujem da ima dosta ovih tema al eto nekako svoj slucaj nisam nasao, usporedjivao sam sta se drugima pisalo pa znam nesto odprilike.
Ovako, u pitanju je kafic, imam ruter CISCO EPC 3928 koji sam dobio od svog operatera (telemach bih) ima 4 porta plus 2 za telefon i ima wifi, medjutim na basti je signal slab samo unutar kafica donekle radi kako treba.
Kupio sam ruter sa 3 antene TENDA F3 nije neka poznata marka al tvrde mi da dobro radi.
Na ciscu sam imao i ip kameru sa fixnom ip adresom povezanu lan kablom i forvardovanim portovima kacio sam se sa telefona sve je radilo kako treba, sam sam sve konfiguriso.
Eh sada kad je drugi ruter tu problemi nesto neradim kako treba. Mreznim povezao cisco i tendu al na oba sam ostavio dhcp sto mislim da mi stvara problem, ip kameru ukljucio mreznim u tendu jer mi je sada blizi ovaj novi ruter da nebih opet novi mrezni vodio preko sanka.
postavke su ove :
cisco static ip 192.168.10.25
dhcp enable start ip 192.168.10.26
number users stavio 50
tenda static ip 192.168.10.85
dhcp enable ,start ip 192.168.10.100
users 100.
ip cam static ip 192.168.10.30
gateway 192.168.10.25
Ovo je sve smixano ja pojma nemam gdje se nalazim cjeli dan pokusavam dobiti kameru al nemoze.. internet sam dobio al nevjerujem da sam i to dobro iskonfiguriso.
Dakle zelim da ugasim wifi na CISCU, useri da se spajaju na Tenda ruter i mreznim kablom ukopcana ip kamera u Tendu, racunar u sanku ukopcan mreznim direkt u ciso.
U kratkim crtama da mi neko slozi kako sta treba upisati da ovo proradi..za ip kameru je takodje napravljen host na noip..zbrka cjela kako sam postavio novi ruter.