Citiraj:
Autor 1v@n
Pa pogledaj razne youtube i svakakve pisane reviewe, na njih mislim pod "drkoši" jer svaki klinac s internetom i nekakvom kamerom je bloger/vloger/guru reviewer. Redom će kao manu istaknuti da ne može snimati više od pola sata, ili da se uključuje termalna zaštita zbog pregrijavanja senzora, iako to nema apsolutno nikakve veze s osnovnom namjenom aparata. Zašto si se ti našao prozvanim, ne znam.
Fotoaparat nije video kamera i točka. Možemo do sutra raspravljati, ali ništa taj fotoaparat neće pretvoriti u video kameru.
|
Vidi Ivane, ulovio si se nečega što ja niti u jednom trenutku nisam tvrdio.
Dopusti da te podsjetim,
Citiraj:
ali ne to ne mijenja činjenicu da uređaj koji se koristi unutar parametara koji propisuje proizvođač nije u mogučnosti isporučiti ono što proizvođač deklarira tada je taj uređaj tehnički neispravan
|
Nitko tu ne tvrdi da bi fotoaparat trebao zamijeniti kameru ali tvrdi da uređaj mora raditi ono što proizvođač deklarira, u protivnom riječ je o neispravnom uređaju. I to se ne odnosi na fotoaparate, kamere nego na uređaje općenito. I pitao sam te, slažeš li se?
Citiraj:
Raspravljati o smanjenom vijeku trajanja je isto smiješno. Nigdje nećeš naći dokaz da je....
|
Smiješno, kako kome. Meni nije. Kada sam se počeo baviti ovim čime se danas bavim zanimali su me uzroci kvarova kako bi što efikasnije mogao kvar i otkloniti. Pokazalo se da je upravo pregrijavanje jedan od faktora i to bitnih faktora zakazivanja u radu elektroničkih komponenti. "dokaze" sam našao u stručnim radovima i nije bilo tako teško. Mogu ti to i iskopati ako mi ne vjeruješ na riječ.
Citiraj:
Ono što je bitno za cijelu priču je da ni jedan od tih mirrorlessa ili DSLR aparata nije profesionalni video snimač i smiješno je uopće tvrditi da je pristup proizvođača neprihvatljiv jer su ti omogućili nešto pod određenim uvjetima...pogotovo kad nešto znaš o elektronici.
Imaš hobi alat i imaš profesionalni alat. Očekivati od hobi aparata da će raditi jednako kao i profesionalni....stvarno?
|
Sada postaješ poprilično neukusan s ovim konstrukcijama.
Citiraj:
Autor 1v@n
Ono što je bitno za cijelu priču je da ni jedan od tih mirrorlessa ili DSLR aparata nije profesionalni video snimač
|
To nitko ne tvrdi.
Citiraj:
Autor 1v@n
smiješno je uopće tvrditi da je pristup proizvođača neprihvatljiv jer su ti omogućili nešto pod određenim uvjetima
|
Prije svega, napisao sam da nemam problema s A6500 modelima jer proizvođač jasno navodi da u slučaju snimanja videa može doći do pregrijavanja i to je očekivano u radu. Kome ne smeta super, kome je to neprihvatljivo birati će drugi uređaj. Tako jednostavno.
Svatko od nas prilikom izbora ima svoje neke kriterije, ti si se tu postavio kao ultimativan arbitar koji određuje što je bitno a što smiješno uz evidentnu prefrenciju k jednom brendu.
Citiraj:
Autor 1v@n
Ne pričamo o tome rade li dobro ili ne.
Pričamo o ograničenju od 30 minuta snimanja u komadu i grijanju senzora. Stvarima koje apsolutno nijednog profesionalca ne diraju ni najmanje.
Dosad još nisam vidio da netko snima kadar u trajanju većem od pola sata u komadu, osim ako nije broadcast kamera u pitanju...
|
Postoji više ograničenja tehničke prirode i bitnijih od ograniočenja u trajanju i veličini video zapisa. Ovaj s 30min je možda i najmanje bitan jer će fotoaparat nastaviti snimanje samo ćemo imati više klipova koje je potrbno spojiti što i nije neki problem.
Meni se klinci bave raznoraznim sportovima pa nerijetko snimam utakmice i natjecanja i u pravilu imam više klipova. Kao što rekoh, nije neki problem to sve spojiti, ali bio bi mi problem da mi se aparat pregrije i onemogući snimanje. I ponavljam to sam ja, ti imaš neke druge kriterije pa je isti uređaj za tebe možda bolja opcija nego za mene. I to nije smiješno. Zato imamo izbor a u tom cijenovnom razredu jednostavno ne postoji savršen uređaj već uređaj koji najviđe odgovara zahtjevima korisnika.
Za mene je to bio Canon 80d, za tebe je to A6500, za kolegu je M10.