View Single Post
Staro 17.04.2017., 13:07   #2382
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
Vjerovatno ih nemaju dovoljno , motiviraju ljude da kupe skupljeg r5 1600 , kupac misli da je dobro prošao, oni zadovoljni isto jer su prodali skuplji proc

Tehnički gledano r5 1400 može imat tu cjenu jer zaključane i5 ice kojima konkurira su tu negdje cijenom. Poznavajući AMD bit će za 6mjeseci bar malo drugačija slika cijena
Yup, vjerojatno, zapravo sigurno ih ima najmanje.

Što se tiče cijene, ako gledamo ovako - R7 1700 daje dupli broj jezgri/threadova naspram intela u tom cjenovnom rangu, R5 1600/X - na intelove 4 jezgre dobiješ 50% više jezgri, odnosno ako gledamo threadove 12 vs 4, smt vrijedi barem kao 2 jezgre, znači opet cca duplo naspram intela. I onda u cijeni najjeftinijih i5 dobiješ "samo" SMT gratis. Još što sam primjetio zen quadovi za razliku od ovih hexa i octi imaju neko čudno zaostajanje za intelovim sa istim brojem jezgri/threadova. Recimo R7 su u rangu i7 6900, 1600/X su u rangu 5820K/6800K, dok sam ove quadove često viđao iza haswella čak i ivy i7 4c8t. Baš negdje na pola puta između i5 i i7 što se tiče multithreadinga.

Kažem, i takvi su IMO isplativiji od entry i5, ali nije toliki wow kao ovi ostali.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote