View Single Post
Staro 15.04.2017., 17:14   #2318
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Ovako, istina.., velikoj vecini korisnika je dovoljno 16GB ali danas je 16GB ono sto je prije 2-3 godine bilo 2x4GB.

Ne znam, ja upalim MeGUI da mi encoda, Samsung Magician uzima za ssd ziher 1,5GB, otvorim preglednik sa bar 7-8 tabova
i neki dan dok sam nesto citao i to sve radilo tako idem ja dici jos sa VirtualBox jednu Linux masinu da isprobam to sto sam citao.
Odjednom komp zasteka i gledam ode svih 12GB rama, nista.. smanjio za Linux na 1GB sa 3GB koliko sam dodjelio pocetno.

Oke, ne radi ovo svatko i mozda nebi svih 16GB bilo zauzeto nego ne znam, recimo 13/14GB rama ali brate ako mi se zauzece penje
preko 70% onda je ocito da mi treba vise za ugodnu rezervu tako da sve ispod 32GB u slucaju iskljucivo Ryzena zbog bedastoca sa plocama, ne dolazi u obzir.
Na Intelu bi bilo dosta neka kombinacija 2x8 + 2x4 tj. 24GB rama ali AM4 je kao primadona i nemas izbora osim cekati i cekati ili uzeti odmah 2 x16GB.
Bokte ubio, koje ti kombinacije imaš na kompu. Ne da to ne radi svatko, to ne radi NITKO Tebi neće ni 32GB bit dosta jer ako još vešmašinu priključiš na USB 3.1, falit će

OK, bez zejebancije, meni je 16GB overkill za sada. Isto kako mi je 8GB bilo dost na s1155 od 2012 do 2015. Kad je postalo tanko, upiknuo sam još 8, a trebalo mi je 2-3GB ako ćemo biti realni i to tek kasnije. Ista situacija bude i ovdje. KADA bude tanko, dodat će se. Sve ostalo je bespredmetno za raspavo koliko kome što treba.

Niti sam ja, niti si ti benčmark nekome kako koristiti komp svatko ga slaže sebi po potrebama/željama.

AMD izbacuje novi AGESA update u svibnju koji je navodno silver bullet za sve pizdarije sa RAM-om. Elmor sad već kaže da su dobili nekakav early preview toga što se sprema za svibanj i da to izgleda jako jako dobro, doduše na C6H jelte jer samo na njoj i radi.

BTW, i 30% free RAMA je NEISKORIŠTEN I BESKORISTAN RAM
Brko je offline   Reply With Quote