View Single Post
Staro 15.04.2017., 14:57   #2290
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Molim dr.Brku da ispravi moju Corsair 2x16 mizeriju .
Da Drug Brko je skromni drug

Uf, nalozio kotao, furunu i opalio sunku + neke kobasice kuhat za sutra pa mozemo dalje... 1h ce da se krcka ziher...

Ovako, istina.., velikoj vecini korisnika je dovoljno 16GB ali danas je 16GB ono sto je prije 2-3 godine bilo 2x4GB.

Ne znam, ja upalim MeGUI da mi encoda, Samsung Magician uzima za ssd ziher 1,5GB, otvorim preglednik sa bar 7-8 tabova
i neki dan dok sam nesto citao i to sve radilo tako idem ja dici jos sa VirtualBox jednu Linux masinu da isprobam to sto sam citao.
Odjednom komp zasteka i gledam ode svih 12GB rama, nista.. smanjio za Linux na 1GB sa 3GB koliko sam dodjelio pocetno.

Oke, ne radi ovo svatko i mozda nebi svih 16GB bilo zauzeto nego ne znam, recimo 13/14GB rama ali brate ako mi se zauzece penje
preko 70% onda je ocito da mi treba vise za ugodnu rezervu tako da sve ispod 32GB u slucaju iskljucivo Ryzena zbog bedastoca sa plocama, ne dolazi u obzir.
Na Intelu bi bilo dosta neka kombinacija 2x8 + 2x4 tj. 24GB rama ali AM4 je kao primadona i nemas izbora osim cekati i cekati ili uzeti odmah 2 x16GB.