Router smjesti, ako je moguće, po sredini stana ili kuće na neko malo povišeno mjesto. Uđi u sučelje routera preko browsera (192.168.100.1 je adresa koju upišeš, lozinka admin) i pogledaj je li output power na 100% (mislim da bi po defaultu trebalo biti, to je snaga odašiljanja). Odaberi kanal koji je slobodan. Ako si sve to probao, a nema nikakvog pomaka, onda je najjednostavnije rješenje u pojačivaču Wi-Fi signala koji se smjesti na rubno područje dobrog signala, te onda dalje signal koristiš u dijelovima gdje prije nije bilo signala ili je bio loš. Možeš googlati pa ćeš vidjeti cijene i specifikacije po onome što ti treba. Ako imaš fiksna računala (koja ne mičeš s mjesta), tu postoji više rješenja.
Iako 5 GHz signal još teže prodire kroz zidove, s njim možda i možeš dobiti bolju pokrivenost jer koristi veću snagu (2.4 je na 100 mW, a ~5 GHz na 200 mW) i što je bitno, nema smetnji okolo, ali je pitanje koliko ti uređaja podržava 5 GHz i podržava li router uopće 5 GHz (mislim da da).
Glede drugog routera za korištenje, to ne znam, pokušavao sam s tim prije par godina nešto pa nije moglo, možda netko više zna.
PS. sigurno postoji još rješenja. Kako je to router od B.neta, vrati se malo unazad po temi pa vidi što se kod drugih pokazalo OK po tom pitanju, jer dosta se ljudi žali na doseg Wi-Fi-a tog routera.