View Single Post
Staro 14.04.2017., 13:17   #6925
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Eto zato si ti pravi expert pa mi mozes objasniti.
Ekspert jesam ali tebi nitko ne može objasniti jer ti to ne možeš shvatiti.

Citiraj:
Di to piše?
U službenom glasilu Republike Hrvatske, tj. narodnim novinama koje sadržavaju sve propise i zakone koje je izglasao RH sabor.

Citiraj:
Daj shvati više da tvoje izvlačenje koje kakvih pravilnika, poluzakona, naputaka pa čak i zakona koji su teško ostvarivi da od toga nema nikakve koristi.
Ne postoje "moja izvlačenja" i "moji propisi", postoje zakoni koje je donijela država, a koje ja ovdje copy/pejstam i pomažem ljudima da ostvare svoja prava.
Ništa nije teško ostvarivo ako se drži neke procedure koje je ministarstvo jasno napisalo na svoj sajtu.
Ako ćeš u startu ići s nekim pesimizmom kako se nešto ne može ostvariti onda se bolje ni ne javljaj u ovu temu, samo zbunjuješ ljude, trolaš i spamaš, a što je najgore, uopće nisi upućen u zakone.

Čovjek se javio i tražio pomoć, RAUL mu je dao link za prijave, neka postupi tako pa će mu inspektorat dalje pomoći, a i mi ovdje na forumu.
Valjda je to i svrha ove teme, ako netko zna više o zakonima da uputi ljude, a ne da se javljaš ti i mamutkara i konstantno širite nebuloze i sprdate one koji nešto znaju, a za narodne novine u životu niste čuli.

Citiraj:
@Buljo jasno mi je da apple forsira i daje jednu godinu garancije ali mi nije jasno kako mu to prolazi s obzirom na EU regulative o dvije godine jamstva
I evo OPET pišeš o nečemu što ne postoji!
U EU su zakoni kao u HR, ne postoji 2 godine jamstva proizvođača!
Postoji jamstvo proizvođača (komercijalno jamstvo) koje može biti 1-3-5-10 godina i uz koje dolazi jamstveni list, a postoji i 2 godine jamstva trgovca (zakonsko jamstvo), a to je kod nas pod nazivom "materijalni nedostaci".

http://europa.eu/youreurope/citizens...q/index_hr.htm
Citiraj:
Ako ste pri kupnji proizvoda dobili jednogodišnje komercijalno jamstvo vi i dalje možete upotrijebiti dvogodišnje zakonsko jamstvo kako biste od trgovca, na temelju vašeg zakonskog jamstva, zatražili rješavanje vašeg problema nakon isteka prve godine, ali i dalje unutar roka od dvije godine nakon kupnje.
Daj više nemoj ništa pisati, em se sramotiš em piše dezinformacije.