View Single Post
Staro 14.04.2017., 12:46   #6921
wooden
Registered User

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Hahaha...da i mene zanima kako ce sad filozofija preci na jedan sasvim novi nivo.
Molim te da se ostaviš sprdanja pogotovo ako o zakonima ne znaš ništa.
Ako je za tebe stavljanje članaka zakona po forumu "filozofiranje" to je tvoj problem i neznanje.

On je dobro postupio što je podnijeo prigovor i tražio od trgovine da ukloni nedostatak, to je prvi korak, a Raul mu je dao upute za sljedeći korak.
Podnosi se prijava i prilaže odgovor trgovine.
Ono što je problem je što će trgovina (VIP) vrlo vjerovatno otežati korisniku reklamaciju i tražiti da on plaća vještačenje o svom trošku.
Ako vještačenje bude u njegovu korist, on će dobit novce nazad i novi telefon, ali to je procedura koju mnogi ne žele prolaziti, a ja mislim da bi trebali pošto se radi o skupom proizvodu.

Pozivanje na materijalni nedostatak je vrlo jednostavno i lako PRVIH 6 mjeseci od dana kupnje, 100x rečeno, tada vještačenje ide na teret trgovca, a poslije tog perioda trgovac se može praviti grbav i komplicirati, ali samo treba slijediti upute inspektorata.

Citiraj:
U slučaju da se nedostatak na proizvodu ustanovi u roku od šest mjeseci od preuzimanja kupljenog proizvoda, smatra se da je takav nedostatak postojao već pri samoj kupnji. Drugim riječima, trgovac koji tvrdi suprotno, to će morati i dokazati.

Ako je od dana predaje proizvoda proteklo više od šest mjeseci, a trgovac ne prizna postojanje nedostatka na proizvodu, to će se dokazivati vještačenjem koje plaća trgovac ili potrošač, ovisno o rezultatu vještačenja.

U u slučaju da ste tražili zaštitu svojih prava od Tržišne inspekcije Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, vještaka će odrediti inspektor.
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
i ja se nadam da ce covjek to uspjeti rijesiti u svoju korist. Stvar je u tome da na papiru ajfon ima 2 godine gare ali u stvarnosti ja neznam nikoga tko je to uspio ostvariti...
Stvarno fascinantno, nakon toliko toga napisanog opet pišeš stvari koje nemaju veze s vezom.
NEMAŠ 2 godine garanciju, garanciju imaš 1 godinu, a 2 godine možeš teretiti trgovca za materijalne nedostatke i s njime voditi pravnu bitku.
Daj čitaj malo unazad postove umjesto da "filozofiraš".