View Single Post
Staro 13.04.2017., 17:50   #8357
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Da, još neki ne znaju sa je 3.5kw snaga hlađenja, 4kw snaga grijanja, dok stvarna potrošnja el. komponenti je 1-1.5kw.
Moj nverter na "srednjoj" snazi oko 300-400w prosječno, max 800w na hlađenju, 950W na grijanju na max (3.5kw/4kw model)

On topic.

Moja plazma 107cm troši prosječno 200-220W,(deklarirana je na 255W) ovisno o svjetlini i dinamici prikaza.

Al ak LCD od 37+ incha troši prosječno 220w, onda je to isto ko i spomenuta plazma od 107cm i lcd po ničemu nije učinkovitiji ako se gleda neka ekologija i potrošnja plazme+ spomenuta kvaliteta i dinamika prikaza slike
kako i sam pises, potrosnja struje vezano uz plazme je cisti marketinski bullshit prodan od strane prodavaca tv-a. Isto kao potrosnja plina, nadopunjavanje, pa da nije dobra za gledanje po danu, i takve idiotarije, s kojima se dizala prodaja LCD-ima na kojima su imali i imaju puno bolje zarade nego s plazmama.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Tako je, jer klima vuče 3.5 kW od početka pa do kraja upotrebe...

Daj se informiraj malo...
upsoredba tv-a i klime je po meni i dalje smijesna. TV palis i gasis kad hoces, a klimu bogme ces drzati upaljenu cijelo vrijeme ako zelis da ti se odrzava odredjena temperatura u stanu/kuci. A i dalje trosi daleko vise nego TV.
Kako sam napisao, dvije LED zarulje i potpuno si ponistio potrosnju plazme.

Ja jednostavno ne vjerujem da je ljudima i danas prvi argument protiv plazme potrosnja struje. Najbolje da takvi ni nemaju tv.

To koliko tv potrosi struje mjesecno je valjda jedna kutija cigara ili jedan kebab.
Gabre je offline   Reply With Quote