Citiraj:
Autor lowrider
Da, još neki ne znaju sa je 3.5kw snaga hlađenja, 4kw snaga grijanja, dok stvarna potrošnja el. komponenti je 1-1.5kw.
Moj nverter na "srednjoj" snazi oko 300-400w prosječno, max 800w na hlađenju, 950W na grijanju na max (3.5kw/4kw model)
On topic.
Moja plazma 107cm troši prosječno 200-220W,(deklarirana je na 255W) ovisno o svjetlini i dinamici prikaza.
Al ak LCD od 37+ incha troši prosječno 220w, onda je to isto ko i spomenuta plazma od 107cm i lcd po ničemu nije učinkovitiji ako se gleda neka ekologija i potrošnja plazme+ spomenuta kvaliteta i dinamika prikaza slike
|
kako i sam pises, potrosnja struje vezano uz plazme je cisti marketinski bullshit prodan od strane prodavaca tv-a. Isto kao potrosnja plina, nadopunjavanje, pa da nije dobra za gledanje po danu, i takve idiotarije, s kojima se dizala prodaja LCD-ima na kojima su imali i imaju puno bolje zarade nego s plazmama.
Citiraj:
Autor 1v@n
Tako je, jer klima vuče 3.5 kW od početka pa do kraja upotrebe...
Daj se informiraj malo...
|
upsoredba tv-a i klime je po meni i dalje smijesna. TV palis i gasis kad hoces, a klimu bogme ces drzati upaljenu cijelo vrijeme ako zelis da ti se odrzava odredjena temperatura u stanu/kuci. A i dalje trosi daleko vise nego TV.
Kako sam napisao, dvije LED zarulje i potpuno si ponistio potrosnju plazme.
Ja jednostavno ne vjerujem da je ljudima i danas prvi argument protiv plazme potrosnja struje. Najbolje da takvi ni nemaju tv.
To koliko tv potrosi struje mjesecno je valjda jedna kutija cigara ili jedan kebab.