Ovaj HP nx6125 sam imao priliku isprobati i "igrati" se s njime pred nekih mjesec-dva. Dojmovi:
Za tako sitne pare odlican laptop. Ima dovoljno procesorske snage ali i graficke da pod high postavkama (ali s nekim kompromisima tipa no AA i sl.) vrti Unreal Tournament 2004 sa preko 40fps-a...Kao sto si i sam primjetio memorija je obavezna nadogradnja...Problem je trajanje baterije koje se drasticno smanjuje (sa nesto manje od 3h) na oko 1h intezivnim igranjem pri cemu laptop nije ugodno drzati u krilu zbog prilicnog grijanja (ispuhuje vruci zrak)...a takoder tada se i zvuk ventilatora prilicno cuje...
Gledajuci ukupno ja sam bio ugodno iznenaden perfomansama ove graficke kartice sa djeljenom memorijom i opcenito snagom laptopa u igrama, uz standardno kvalitetnu izradu te neke perverzije tipa citac otisaka prstiju.

E da i monitor je sasvim ok za tu klasu. Nije kao "normalni" LCD-i, daleko od toga no neusporedivo je bolji od nekih monitora koji krase IBM-ove laptope...
Sta se tice ovog acera on je prilagodeniji laptop segmentu pa se samim time manje grije i analogno tomu baterija nesto duze traje, sto ponajprije moze zahvaliti odlicnom Intel Pentium M760 2.0GHz procesoru...Graficke perfomanse su dosta iznad ovog HP-a nozbog vece nativne rezolucije monitora ne isticu se toliko...Ugradnjom 1GB memorije, nazalost cijenovno prelazi 12k Kn...
Ovaj: HP nx6125 PY416EA 9900Kn je nesto izmedu njih po perfomansama (veca procesorska snaga i podrska za 64bitne instrukcije su njegova najveca prednost), IMHO najbolji za office rad i graficki manje zahtjevne programe no zbog x300 prema acerovoj x700 nesto je slabiji u igrama od nje...