View Single Post
Staro 13.04.2017., 11:29   #8349
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
Zadnje plasme su trosile malo više od LCDa.

Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk
Potrosnja nije na strani plasmi ali toj tehnologiji je najprije presudila nemogucnost prikazivanja 4k rezolucija koje su danas standard za top modele televizora. Skupa proizvodnja. Nikad do kraja rijeseni neki problemi sa plasma panelima (npr burn in, treperenje slike),ulazak oled tehnologije na trziste tv-a koji su zapravo alternativa plasmama. Meni osobno na plasmama najvise smeta sum u slici tj slika djeluje kao da je "zasnijezena" a to se najvise primjeti kada su na ekranu jako tamne scene. Nema nikakve sumnje da su panasonic plasma tv jaci modeli iz 2012-2013 u prostoru sa reduciranim svjetlom bolji od bilo kojeg danasnjeg led lcd-a. Imaju bolji prikaz boja koje djeluju zasicenije (slicno kao na oledu),bolji prikaz crne boje, savrsen vidljivi kut sto je ozbiljna prednost. Nedostatak je spomenuti sum u slici pa ista nikad ne moze djelovati tako cisto i bistro kao na lcd-u. Slabiji prikaz bijele boje na vecem djelu ekrana, dakle slabija ukupna svjetlina slike.
Da mi danas neko nudi potpuno nov plasma tv panasonic 55zt60 iz 2013 ili novi najbolji qled samsung 2017 model ja bi uzeo plasmu bez puno razmisljanja.
darkijas je offline   Reply With Quote