View Single Post
Staro 13.04.2017., 09:03   #2600
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Ono gdje mi je m4/3 u velikoj prednosti od svih je definitivno kompaktnost tijela i leca.
Sto mi vrijedi kompaktno tijelo kada gore idu ogromanjske lece. Ko recimo kod aps-c mirrorlesa.
M4/3 lece su malecke a opticki odlicne
Bullshit...sorry, ali je.

Olympus ima isti problem s ergonomijom, kao i Fuji, a ima jednako velike i teške objektive kao i ostali sustavi, čim se makneš od primeova (koji su također mali i kod ostalih). Ista je priča bila i s 4/3 sustavom. I tijela i objektivi su bili jednake veličine kao i APS-C i FF konkurenti, čak nekad i veći...

Bacio sam pogled na listu objektiva...

Olympus 12-50mm (ekv. 24-100mm) F3.5-6.3 EZ - 7.75 x 11.65 cm, 561g
Canon 24-105 f/4 - 8.38 x 10.67 cm, 670g (FF DSLR objektiv)
Sony 18-105mm f/4 - 7.8 x 11.0 cm, 427g (mirrorless APS-C objektiv)

Eto, nit je manji, nit je lakši od APS-C i FF objektiva, i to onih s fiksnom blendom. Da idem tražiti dalje po listi, opet bi se tog našlo.

Citiraj:
Autor Vjeko Pregled postova
Ne očekujem ništa više nego što mi nudi D7100, zapravo kod aps-c mi jedino i zbilja jedino smeta crop faktor jer 70-200 nije isto kao i 105-300mm ili 105mm vs 157mm itd.

Da bih uslikao kadar koji želim trebam više prostora sa aps-c a nemam uvijek prostora na raspolaganju.

Svakako nije presedan za toliki skok u cijeni, ali ako bih imao priliku, volio bih uz D7100 imati i jedan FF.
A isto tako povremeno razmišljam da sve to prodam i da i ja odem na mirorless...To su samo neka razmišljanja, svašta može još biti
Ja sam razmišljao o Sigmi 50-100 1.8, jer bi bila savršena za sve što mi je potrebno kod teleobjektiva. Od DSLR-a sam kompletno odustao i prešao na mirrorless, a Sigma je odustala od ideje da izbaci AF model za Sony E-mount, pa sam i ja na 70-200. Nekad je preuzak, ali mi je na FF češće bio prekratak.
Kupio FF, nakon godine dana stavio na papir koliki sam dio investicije uspio isplatiti i ubrzo zatim je bio u prodaji. Za bilokakve poluprofesionalne i amaterske svrhe, FF je mrtva investicija.

Citiraj:
Autor Viperus Pregled postova
Jedini problem kod Sony A6000 i A6300 je da se pregrijavaju dok snimaju HD. Dulje od 15-20 minuta i vrući su, čak su se i sami gasili. Sad su izdali novi FW koji ti omogućuje da overrideaš heat warning i da kamera dalje snima, ali sumnjam da je to dobro za bateriju i elektroniku.
Što ako ti kažem da je za VIDEO snimanje predviđena VIDEO kamera? Fotoaparat sam kupio za fotografiranje, a ako već i moram snimiti video, onda su to kadrovi od max 2-3 minute jer duži nemaju smisla. Od svadbi, pa do raznih drugih evenata...kojeg vraga da snimam 15 minuta u komadu? Kolega je video reporter, radi kao vanjski suradnik za nekoliko domaćih TV postaja, koristi A7II i nema kadar iznad 5 minuta... O čemu pričamo?

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 13.04.2017. u 09:28.
1v@n je offline   Reply With Quote