I ja sam u dilemi, bi, ne bi?
Imam i5 6600k koji je i dalje super, ali cijena će mu sada naglo pasti. Ujedno ću uskoro počet vježbat za MCSA i trebat ću više virtualki vrtit u Hyper-V, ali to i nije neki excuse kada i i5 6600k je dovoljan za ~8-10 virtualki.
Ne znam, mogao je to AMD bolje odradit i onda ne bih imao dileme. Ovako ne znam hoće mi memorija uopće radit, a nove su skupe ko padavica zbog povećanja cijene. Bugovi nisu svi riješeni, problemi sa SMT-om u nekim stvarima, B350 ploče su meh, a X370 preskupe, visoke latencije ram-a. Procesori imaju wall na 4GHz, a kod većine se ne isplati ni 3,8-3.9GHz prelazit zbog previsokog napona. Single core performanse su očekivano lošije od skylake/kaby lake, plus kada se doda veći clock je time i veća razlika. Za igra poput Starcrafta II koje koriste 1-2 jezgre, kojih i dalje ima i koje i dalje igram, to puno znači. Sigurno se netko pita, šta ovaj brije, kakav StarCraft II to je igra iz 2010 i vrti se na 100+ fps-a. Well možda u kampanji ili dok ima malo unita. Međutim čim bude puno unita (multiplayer) to pada na 20-30 fps-a na low postavkama.
Možda je ipak bolje pričekati Zen+ i odgovor Intela.