Da se nadovezem na prijasnje rasprave uvezi isplativosti ulaganja u novi komp tj Ryzen.
Naravno da je za vecinu ljudi koji imaju nesto tipa Sandy Bridga, i koji nezive od kompa (dakle sluzi im uglavnom za igrice uglavnom) neisplativo prelaziti na Kaby ili Ryzen, osim ako im netreba malo vise fpsa, zbog 144Hz monitora npr.
Sa druge strane ja sam procjenio da je sada vrijeme da prodam Sandy Bridge konfu za bar neke respektabilne novce prije izlaska budget Ryzena 3 i 5 jer tko ce kupovat nesto staro 5,6 godina, kada mogu sloziti novu konfu za malo vise novaca.
Prodao sam Sandy - maticnu rame i proc za 2100 kn i ulozio sveskupa 3500 kn u Ryzen. Nakraju mi je poslodavac podmirio to ulaganje - zato sam i stavio Msi Carbon naprodaju da dodatno ulozim u najbolju maticnu za future proof.
U igricama je razlika nepretjerano ocita, neke igre rade zamjetno glade, negdje najedanput se pojavio uzas screen tear (previse fpsa?) itd, uglavnom za igrice nepotrebno ulaganje, rade ulagat onda u bolju grafu.
Za posao je druga stvar - videi mi se renderaju 30-50 posto brze na ovoj konfi sto je za covjeka koji rendera vise puta na dan znacajna stvar.