View Single Post
Staro 11.04.2017., 11:00   #1716
imart
Banned
Moj komp

Datum registracije: Feb 2013
to sam i ja spomenuo više puta. svaki xiaomi vrijedi novce koliko košta..
imao sam MI5S i sad imam samsung S7 i telefoni oba imaju svojih prednosti i mana. zaključio sam nakon korištenja xiaomija 4 mjeseca i sad samsunga mjesec i pol da podjednako isto vrijede, samo što ćeš ih isto platiti jedino ako samsung uzmeš godinu dana nakon izlaska na tržište i to na njuškalu gdje je garancija upitna kao i prek honorbuya.. a xiaomi toliko košta tek kad izađe.
nisam neki fan nekog brenda kao što su me etiketirali neki, jer sam u zadnjih par godina u biti imao samo samsunge. i još imam doma u kući, S3, S6, S7, tab S 10,5 a donedavno sam 3 godine imao i prodao tab 3 10,1.
mogao bih napraviti neku analizu al recimo kratko:

samsung s7
plus: bolja kamera (softver), kvalitetniji ekran, sd utor, bežično punjenje, redovita ažuriranja, velika podrška na xda forumu
minus: slaba baterija, visoka cijena, fingerprint senzor ne reagira promptno (treba prvo stisnuti home tipku), staklen je i bez maske je neupotrebljiv, ni jedan dan ga ne nositi bez maske jer leti iz ruke samo tako. touchwizz zatrpan kojekakvim glupim aplikacijama od kojih je u našoj državi upotrebljivo 5-6..

MI5S plus
plus: jaka baterija, gotovo zaboraviš kad si punio, brži fast charging, metalno kućište, može se nosit bez maske, jači čipset, fluidniji os, miui ima dosta tweakova, brži je oko 30% zahvaljujuči odličnom SD 821 sa 6 giga radne memorije, imao sam model sa 128 gb interne, to bi kod samsunga valjda platio još 1500kn više. gotovo da nema bloatwarea (eu rom), mob doslovce leti. fingerprint senzor budi uređaj na dodir. mob se uopće ne grije ni kod najvećeg opterećenja
minus: ekran je slabije kvalitete, kamera je loša u uvjetima slabog svjetla, za običnog usera nedostatna ažuriranja, slaba podrška za custom romove (makar je jaka podrška za europski MIUI, svaki tjedan novi release), upitna garancija općenito.
vodonepropusnost ne postoji, slabija završna obrada, nedostatak proširive memorije, usb OTG ne prihvaća svaki stick.
imart je offline   Reply With Quote