View Single Post
Staro 11.04.2017., 09:49   #2070
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Busola29 Pregled postova
Bono svi ljudi imaju neku zanimaciju i tako šire svoje znanje (neko voli automobile, neko voli mobitele, neko voli motore, ...)

Mislim većina neće kupiti Ryzena , a i oni koji kupe kod nas dobrano će odvagati osim onih koji imaju lovu na bacanje (njih je sve manje...)

Osobno najviše sam napredovao u znanju računala , kada sam sanjao u stara vremena da ću imati Silicon Graphics radnu stanicu (u ta vremena pojam, a i danas sa izgledom kućišta jedu većinu novih kućišta - toliko su postala dosadna nova kućišta iste crne boje da je to strašno...)

https://www.youtube.com/watch?v=ZDxLa6P6exc

i na njoj raditi animacije. Otvorim tada vrlo dobri BUG i onda u snovima si zamišljam studio i ekipu prijatelja koja radi na nekom projektu. Onda pokrenem 486-icu i satima se mučim da nešto napravim, pa kada napravim trk do prijatelja i svi zajedno diskutiramo eh da imamo onaj stroj. SKupljao sam lovu za 3d Voodo karticu , a kada sam skupio više nije bila IN. Zato sam tu lovu prenamjenio na prvi svoj Pentium komp koji sam uspio zapaliti (plava iskra, dim, prišarafio ploču direkt bez odvojaka na lim...) i uspio ishodovati garanciju...

Evo u ovih par mjeseci što malo više pratim stanje oko procesora , otkrio sam neke čari rada Ryzena i AMD koji su itekako primjenjive u stvarnosti, čak mi je nekako porasla želja za radom na kompu iako da se razumijemo nisam totalni računalni manijak nego umjeren čovjek koji puno stvari voli (što mi je i mana...)

PS. ljudima je najgore uzimati snove i ideje za nečim boljim , u ovoj tzv. državi to je odavno uzeto (od sve manje ljubavi do sve manje zanimacija za išto...) , pa nemoj dovraga sada kvariti diskusiju i ideje što ćemo kupiti eh koja budala zamijeni 5 procesora u 5-10 godina...

Ja ne zamijenim , ali ljudi se vesele ljudskom nekom napretku i smanjenju cijena procesora što zadnjih 5 godina baš i nije bilo pravilo...

Vidiš sa koje konfe pišem i sasvim je dovoljna za rad i igranje WOT-a , Civilizacije 6 , Day of Tentacle Remastered (ponovno krenuo odigrati nekada LucasArts avanture ) , ali nekako je vrijeme da zamijenim komp, ti nemaš potrebe jer imaš dosta bolji stroj
Ja sam isto stedio za Voodoo i bio sam u poziciji gdje se komp uzimao na cekove i taman kad si otplatio 24 rate mogao si odmah novi komp uzeti. Danas se ne moramo zavaravati i to nema smisla, jer jednostavno osim sto "ides u korak sa tehnologijom" ne osjecas nista od ubrzanja. To su bili dani prelazak sa 486 na Pentiuma i kasnije na 166 MMX u par godina, takav upgrade se danas u procesorima ne bi osjetio ni sa upgradovima svakih 10 godina.
Da moj komp je dobar, ali realno napokon se nesto pojavilo vrijedno upgrada, a mozda i imam kupca za svoj komp tako da ce upgrade na Ryzen 1700 biti samo pitanje od par tisuca kn.