Citiraj:
Autor bertone
Moguće da sam imao i sreće no opet... tko preventivno mijenja dijelove ovjesa ili kočionog sistema na servisu kojeg obavlja u garaži? Vjerojatno nitko jer se "garažni" servisi svode na dva filtra i ulje što je možda bilo dovoljno u vrijeme Fiata 127, Golfa I i Lade 1200, ali danas više nije dovoljno.
|
Ja.

Isto kao što i mijenjam kompletne stražnje diskove kad mi ode ležaj, ne dam ih prešati u stare. Isto kao što i redovito mijenjam sve kaj treba. Isto kao što i mijenjam sve amortizere umjesto samo jedan par. Isto kao što mijenjam i diskove i pločice kad počnu tresti umjesto da ih tokarim. I tak dalje.
Briga me za druge kako održavaju svoje aute.

Ja volim sjesti u svoj siguran auto.
Evo ti moj primjer. Ovlašteni Renault koji slovi kao najbolji u Hrvatskoj nije dugo vremena skužio puknutu oprugu (moji mehaničari su skužili čim je dignut na dizalicu), nisu mijenjali amortizere koji su pokazivali jasne znakove istrošenosti. Niti su skužili da su kočione pločice pri kraju. Toliko o profesionalnosti.
E da, nisu ni skužili da se nešto smrdalo i s ovjesom, da nije dobra geometrija kotača (volan je stajao desno valjda šestinu okreta, a auto je išao ravno).
Auto je kod njih bio jednom svakih 5 mjeseci zbog velike kilometraže, a ne svakih godinu na više.
Volvov ovlašteni servis nije zamijenio zupčasti pa je puknuo. Zato su mijenjali cijeli motor, doduše. Niti su pratili izmijenjene specifikacije o količini ulja kod zamjene pa su znali pretočit iznad maksimuma. Isto tako kad sam otišao u drugi ovlašteni, nisu znali koje boje antifriz ide u auto po specifikaciji, a htjeli su mi prodat random Tokić Quality kojeg naplaćuju dvaput više nego što to u Tokiću košta.
Oba auta su bila na firmu koja se nije cjenkala i išlo je po principu - evo vam auto u ovlašteni, koliko god da košta popravak, plaćamo odmah. Bilo je tu još hrpa stvari. Fušarenje u Mercedesovom ovlaštenom na S klasi i neprekidni popravci onog što su razmrdali...