Kod nas je Mazda [323F BJ, najslabiji motor (1.3 benzinac) najmanja oprema] kupljena nova 2003.g. i znači 14 godina je kod nas, nikada ni najmanji problem. Preventivni servisi naravno i to je to. Sada ima 160 000 km. E da, jedino je limarija boljka, ali to pripisujem garaži (skoz zatvorena garaža). Ovog mjeseca to rješavamo pa će dotični autić ostat u obitelji barem još 6-7 godina.
Vozio sam 6 godina Hondu Accord (u periodu od 2007 do 2013) i isto nikad problem, samo toči vozi i naravno preventivni servisi.
S druge strane, frendovi, susjedi i slično što imaju folcike (VW) su više vremena proveli u servisima nego na cesti.
Izgleda kak koga potrefi koji auto, jer ipak kao i sve - na 1000 primjeraka, na njih 10ak će uvijek biti problem od prvog dana. ''Takav je život'' kak bi ja znao reći
Kad sam se već raspisao, da se malo raspitam o ljetnim gumama, znači došlo vrijeme da kupim nove ljetne gume za spomenutu Mazdu 323, dimenzije 185/65R14 pa me zanima poneki test i savjet. Nešto sam nedavno na netu pročitao da su sve ''jako loše'' pa ono, wtf? Ciljam na Dunlop/GoodYear i takve marke koju su u nekoj ''zlatnoj sredini'' po cijeni, a i kvaliteti.
Bosna mi je blizu pa i to uzimam u obzir.