Pozdrav svima,
unaprijed se ispričavam ako je ovo već bilo objašnjeno. Tražim već par dana na forumu i nisam našao odgovor.
Prošli tjedan su mi spojili Ultramax i za sada sve radi OK, a sve je spojeno na način:
Speedšrot u bridge modu (za telefon i maxtv) - Asus RT AC66U (za internet) spojen u speedšrot - radi telefon, internet i maxtv
E sada imam 2 pitanja:
1. Koristim Synology NAS i na njemu imam posložen VPN server.
U Asus routeru sam forwardirao 3 porta prema uputama sa synology stranice. Međutim kada na netu pokušam provjeriti da li su ta 3 porta otvorena, javlja mi da nisu.
Kada se pokušam spojiti na VPN NAS-a preko iPhone (L2TP) preko LTE/4G mreže sve radi bez problema.
Kada se pokušam spojiti na VPN NAS-a preko bilo koje WiFi mreže - ne radi!?
2. Čitao sam ovdje na forumu da je preporučljivo da se Speedšrot i drugi router (u mom slučaju Asus) spoje na slijedeći način:
ONT (u mom slučaju neki novi kineski sa jednim portom - nije onaj D-Link) - Gb Switch (u mom slučaju D-Link DGS-1005D) - posebno speedšrot - posebno Asus
Kod mene to ne radi tj Speedšrot se uopće neće dignuti.
Molim za pomoć na obadva pitanja.
Puno hvala unaprijed
P.S. Asus router sam složio na 192.168.1.2. i sve radi bez problema. Kada u web browser (Safari) upišem 192.168.1.1 (po meni bi to trebala biti adresa Speedšrota) ne dešava se ništa, tj ne znam kako pristupiti Speedšrotu. I još zadnja stvar. Speedšrot "emitira" WiFi pristupnu točku, ali kad se spojim na nju piše da internet ne radi (po meni bi to trebalo biti normalno)