big thx qs @skalar
@qs -da kad vratim na factory default asusa ,192.168.1.1 je.
kod quick connect je sve isto username@htnet-dsl i sifra je koju mi je rekla sluzba za korisnike . svi koraci su isti osim male razlike pod brojem 8.. ukucam u preglednik
192.168.1.1 bez ovog :80 i udjem u router preko weba i kaze mi disconected ili inwalid username or passw.
moguce da speedport nije u bridge modu jer probao nekoliko puta , razne kombinacije ,npr prije szvanja da mi prebace u bridge mode ,izgasio bih wifi,i dhcp ,i poslje prebacivanja u bridge opet bi se pojavio wifi lampica na speedportu ?! budem vidio opet sto sto se tice 651 greske i pobrisem ,poslje radnog vremena jer mi sada treba net radi kase....
ps . factory reset napravio drzeci mali gumb nekoliko sekundi dok nepocme blinkati power lampica
@skalar kada je speedport spojen direktno komp radi bez problema,kada prebae u bridge mode nisam probo spojit speedport sam na komp direkt nego preko asusa ,probam i tako..nisu nastali problemi poslje vpn-a. i asus je vracen na tvornicke postavke i izbrisano je automatski sve i vpn s time...
nisam bio nasao u web sucelju vracanje na tvornicke postavke pa sam to radio na gumbicu..ni ovo nisam probao ASUS Firmware Restoration tool za firmware ..firmware sam novi unio nedavno prije desetak dana kod prvog spajanja asusa ,ali probam i to ..