Mensečini da nema smisla plaćati milijun maraka za neki 3200mhz ram. Ajd ove high end konfe oko R7, ali nema smisla za ove mainstream (da ne kažem budžet) oko R5 1400.
Zna
ći 2133mhz ram često košta isto/slično kao 2400mhz, uzet neki 2400mhz (može i više ako ima neka akcija) sa heatsinkom i okušat se u OC i to je to. Nisam neki RAMaster, ali mislim da se svaki ram može dignit barem za jedan korak gore. Ionako onaj techpowerup ram scaling test ne pokazuje čuda, eventualno nešto opipljivije u par igara poput fallout 4 i sl. ali u prosjeku baš i ne. Barem za average fps (minimum nisu). HU će uskoro izbaciti ram scaling test
Sjećam se 2 reviewa hyper x bjelog ddr3 (gledao nekom za APU). Nativno je bio 1866mhz ram, a na stock voltaži je išao do 2133mhz. Dakle doslovce se samo brzina digne i ništa više, sve šljakalo out of the box. Uz čačkanje mislim 2400mhz. E tako nešto treba otkrit za ddr4. Ram review bi mogao postati "a thing"
Citiraj:
Autor Sn4k3
Kazem, ima smisla ovo sto Paul govori jer ne radi se o necem nemogucem vec sasvim realnom. Kaze da u igrama/aplikacijama u kojima je Ryzen i prije updatea Biosa ima solidne performanse (Far Cry Primal, Batman A.K., cinebench, cpu-z) nema neke vidljive promjene. Ali u igrama u kojima je neobjasnjivo zaostaja za Intelom (Hitman, Rise of the Tomb Raider), sad ima jako solidan boost - oko 25-30%.
Odlicne vijesti...
|
Indeed. Uvjek neki misterij oko ryzena. Odbaci se stari, pojavi se neki novi. Od početka govorim da neke igre imaju nelogične zaostatke tj. zaostatke bez nekog pokrića. Nadam se još testova toga. U svakom slučaju može ići samo na bolje. No ipak mislim da je glavni uzrok softverska optimizacija tj. ryzen patch je donio dosta u tih par naslova.