View Single Post
Staro 02.04.2017., 18:30   #743
Bariarnil
Aiden Fierce
Moj komp

Bariarnil's Avatar

Datum registracije: Jan 2016
S kolegama u drugoj Intel temi sam raspravljao je li dual core Intel(današnji) dovoljan za browsing.
Također sam, dok sam bio na dvije jezgre, upalio 4K video na YT.

Iskustva:

1)Single core još od pisanja šifre za ulazak u Win je pokazao da nešto nije dobro. Prozorčić gdje se upisuje PIN je 3 sekunde kasnije izašao ;D u otvaranju i rendanju stranica, dok se one još nisu otvorile nije bio dobar. Miš je trzao(ako želiš na drugoj stranici nešto klikati i tražiti). Rezime:nikako 1 jezgra, čak ni sa HT.
2)Dual core ne da je bio duplo bolji, nego sam samo u jednom trenutku iskusio nešto što smatram trzaj miša(i to dok sam mahnito kružio mišem po ekranu dok je bio 4K video upaljen). U ostalome dijelu testa, mom klasičnu MS Edge radu, je bio sasvim dovoljan.
3) Quad core je ovdje eto samo za neku bazu i orijentir iskorištenosti cpua-a

Ono što smatram jest da Intel Dual Core procesor bez HT-a nije ni za kakav zahtjevniji zadatak IMHO(primarno mislim na igre). Čak niti da je dovoljno 60fps na 1080p sa GTX 1050(oke, to možda da). Kada se pogleda cijena procesora koje sam simulirao(300ak kuna, do 400) mislim da im je primarna svrha baš ono što sam istestirao. Rekao bih, da donose ono za što su napravljeni. Light workload(pod cijenom na kojoj jesu).

Ako nekoga zanima još, tipa MS Office, Fallout 4 na 144Hz, lako ću ja to istestirat
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	single core.PNG‎
Views:	574
Size:	282.4 kB
ID:	17844   Click image for larger version

Name:	dual core.PNG‎
Views:	555
Size:	246.3 kB
ID:	17845   Click image for larger version

Name:	dual core na 4K YT.jpg‎
Views:	581
Size:	227.3 kB
ID:	17846   Click image for larger version

Name:	quad core.PNG‎
Views:	578
Size:	269.5 kB
ID:	17847  

Zadnje izmijenjeno od: Bariarnil. 02.04.2017. u 18:36.
Bariarnil je offline   Reply With Quote