Citiraj:
Autor Mladenxy
Mrzim kaj to moram reč jer sam u uvijek više naklonjen AMD-u ali ovaj Ryzen 1400 je prilično razočarenje. i5 7400 je malo jeftiniji, kupiš za njega dobru ploču za 600 kn, 2400 mhz memorija mu je taman i deri. Za Ryzen su ploče skuplje, evo čovjek da bi ga držao na 3.8 morao nafrljiti stock hladnjak na max, znači treba obavezno neki dobar hladnjak, skuplja i brža memorija i sve skupa kad zbrojiš neisplativo za prosječnog gamera. Cijena za ovaj Ryzen je morala biti niža a ploče trebaju pojeftiniti.
Sad na kraju budget gaming ispada bolji i isplativiji na Intelu a upravo to se očekivalo od AMD-a. Eventualno isplativo nekome kome treba SMT na toj razini.
|
Mislim da ovdje ne govore ni "prosječni" ni "budget" gameri. Navedeni sigurno ne drobe 1500+ kuna za grafičku a bogme ni 1000+ kuna za proc a da ostali prateći hardver ne spominjem.
Iz tog razloga sam već jedanput predložio (pa me odjebaše) da se za gamere otvori poseban tred gdje bi oni mogli kontemplirati o boljim i/ili lošijim procovima za njihove rabote umjesto da korisnike kojima komp služi i za druge svrhe maltretiraju sa razlikama od 10 fps.
Bilo bi vrlo zanimljivo saznati koliko to prosječnih ili budget gamera u okviru poštovanog članstva ovog foruma ima konfu na kojoj može haklati igre u FHD sa 4AA 16 AF na 60 FPS.