@Eladio
Ne proljevaju ljudi gluposti (barem ne vecina) vec imaju legitimna pitanja... Ni meni bas nije jasno to tvoje burno i defenzivno postanje... Jesi ti uopce siguran da imas taj pentijum u pc-u

Cinjenica ostaje, koliko god to tebi bilo krivo, ryzen 4c/4t se usporedjuje sa 2c/4t pentijumima i i3-cama, kad pricamo o igrama. Onda ces ti reci, ram, neoptimiziranost, ovo-ono, sve to zvuci kao neko opravdavanje. Tek u gore navedenom videu, di je Ryzen oc-an na 3.8Ghz se vidi da je al par sa i5 7400 - sto odgovara razlici u ipc-u ali ne i dodatnim threadovima. Nemoj me krivo shvatiti, ja isto zelim da Ryzen bude sto bolji ali ako ispadne da mu treba neki savrseni scenarij da bi pokaza ono sto moze onda je to IMO fail. Zasto, iz jednostavnog razloga sto ne moze svak priustiti 3600Mhz+ ultra uber skupi ram i skupu plocu sa stabilnim biosom itd. Znam da se situacija popravlja i svakim danom je sve bolja... Svejedno, ako mene pitas, ne treba zauzimati nikakve cvrste stavove jos zasad, barem ne dok se sve ne iskristalizira. Upravo zato ja i cekam R5 1600, da se uvjerim da ce se sa svojim dodatnim jezgrama i threadovima na cca 4.0Ghz moci "nositi" sa jednim i5K u igrama... Za ostale zadace, znam da ce biti bolji - to je neupitno, s druge strane ja dosta rijetko rendam no to ne znaci da ne zelim cpu koji ce biti vise future-proof (ako je to uopce realno ocekivati).