Citiraj:
Autor RaneZ
Ne.
OLED je crna, sve ostalo je gradacija crne tj. sive nebitno na tehnologiju. Ako te jako smeta, kao mene, spasio sam se sa Philips Ambilightom koji daje "dojam crne". U kombinaciji sa sto manjim brigghtnessom (onda pak zaboravljas HDR) daje dooonekle rezultate.
No svejedno, kad je full screen crna i recimo titlovi, mozes zaboravit na ista  Svetli, probija, kut gledanja nikakav, bleeding, bending...čak i ovi od 12k+ kuna.
|
Koju telku imaš od filipsa?
Edit: sad procitao na prethodnoj stranici..
Gledal sam filipse, tocnije model 6501, oko 5500kn, 4k, 120Hz i ostale novotarije..
Al ono kaj me pika u oci, misljenja su oprecna oko tog modela, vjerojatno je mala razlika izmedju tvoga i ovog "slabijeg".
Uglavnom komentari su: losije skaliranje sd kanala, banding, trzanje dok se krece kroz menije, delay kod prebacivanja kanala.
Gledam bas taj 6501, a uzimal sam jos i u obzir, svehvaljeni samsung ks 7002, definitivno odlicna telka s pravim hdr-om (10bit panel)
Samo ono kaj mi upada uoci je to vrazje odljepljivanje na koje se dost ljudi zali, a i cjenovno je jos viosko gore (oko 8500kn)..
Pa se nadam nekom padu cijena..