A zašto bi netko potrošio par godina da napravi nešto ekstra ako može izbaciti igru za neko kratko vrijeme i lova kapa na sve strane?
Vidim da niste svjesni da tržište kreiramo mi, kupci. Tako dugo do kad će lova biti primarna, a biti će zauvijek, tako dugo će tržište imati uspone i padove, loše i dobre igre itd. Ali omjer loših i dobrih igara će biti na strani loših, šteta.
Imam frenda koji developa igre, izbacili su već desetak indie igara zadnjih godinu dana, sve igre po dolar-dva. Pitam ga zašto izbacujete igre svakih mjesec dana, zašto ne uzmete više vremena, napravite pravu igru i cijenite ju 10 puta više. Kaže on meni da nema smisla to. Uložiti sve resurse, kadar i novac u nešto što će možda imati uspjeh. Ovako izbace igru za 1 dolar, pokrivaju si plaće i troškove i uče. Ovako mogu potrošiti godinu-dvije (ili više) u nešto što im nema zagarantirani uspjeh. Istina, nema ni ova igra od 1 dolar zagarantirani uspjeh, ali uloženo/dobiveno se isplati.
Shvatite, vremena Half Life-a, Age of Empires, Doom-a, Diabla 1 i 2 su prošla. Vizualno je primarno, gameplay je sekundaran. Jer, trailer je ono što prodaje igru. Najave su ono što prodaju igru. Na kraju, krajeva, imidž je ono što prodaje igru (u ovom ME slučaju). Kakva je igra u globalu je kasnije nevažno ako firma koja ju je napravila je zaradila masu love. Klinci su sve gluplji, sve razmaženiji, starci im kupuju aute, kompove po 10+ tisuća kuna, bicikle po 10+ tisuća kuna itd. Tom klincu je nevažno kakav je gamplay. Upaliti će SP ili MP, igrati par dana/tjedana, obrisati, posrati igru i kupiti novu (od džeparca ili će mu starci kupiti). Mi stari, cjenimo gamplay, ali smo u manjini. Od 10 igara ćemo kupiti 2-3 maksimalno, dok će budaletine kupiti 7-8 komada. Oni su u ovom slučaju fokusirano tržište.
Pare broj 1, sve ostalo je totalno nevažno.