Citiraj:
Autor Gabre
necu te ni pitati kakve si kemije tu radio i kako je to sve pospajano
na koji nacin si na stereo integriraca spojio 11 zvucnika  
|
Najprije ispravak. Nije 11 nego 12.
6 gore i 5+1 dole. Nemoj misliti da se ljutim,možda bih i ja tebe isto to pitao da sam ovo zatekao kod tebe u nekom tvom prostoru.

Tebi je možda smiješno a možda i glupo pa sve to i nazivaš to kemijom što je logičan zaključak dok ne čuješ što i kako. Ne moram,ali da ne ispadnem tele koje spaja sve i svašta na sve i svašta dok ne prosvira evo,čisto da ti razjasnim:
Pojačalo ima 4 izlaza za zvučnike. Na dva izlaza spojio sam prednja dva zvučnika iznad stola pod plafonom. Na druga dva sam paralelno spojio ostala 4 (sredina i straga). Paralelni spoj znamo šta je...
Ostalih 6 zvučnika (5.1 sustav Logitech) sam spojio na RCA (cinch) izlaz iz pojačala predviđen za takvo što. Tamo izlazi nepojačan signal kojega sustav (5.1) pojačava i taj dio regulira se isključivo preko satelita koji na sebi ima gumb za paljenje,izlaz za slušalice i potenciometar za glasnoću. S njima "bojam" zvuk jer ovih 6 gore nemaju niti mogu imati bass koji trebam da bi zvuk bio ok. Istina,preko pojačala pojačavam ovih 6 u zraku a na Logitechu ostalih 6 ali to je tako moralo biti da bih imao sve ovo. Logitech je podešen na jednu mjeru i tako stoji godinama...
Također,sve to spojeno je na Behringerov mixer koji se vidi u kutu na slici. On je spojen putem USB kabela na računalo i on je zapravo moja zvučna kartica i s njime reguliram sve kada slušam računalo jer iz njega izlazim s RCA kablovima u pojačalo. Televizor je odvojeno spojen na pojačalo preko SCART kabela RCA vezom i on nema veze s mixerom. Mixer je,ponavljam,samo za zvuk iz računala i za klavijature koje se vide na slici i sve ono što se da spojiti na mixer. (ostali instrumenti,mikrofoni bla bla...). Nadam se da ti je sve sad manje glupavo.
Idemo dalje.
Citiraj:
Autor Gabre
nikad mi nije bilo jasno zasto to ljudi rade.
|
Prostor je rađen prema mojim potrebama pa je zato televizor tamo gdje ga vidiš. Kao što rekoh,gledam ga isključivo iz ležećeg položaja tj. kad tamo spavam a to je samo i isključivo ljeti. S prostorom sam ograničen pa mu bolje mijesto nisam našao a za moje potrebe mi odgovara njegov položaj.
Nekad je znala doć ekipa pogledat tekmu i kad se udaljimo do suprotnog zida sasvim je ok za gledanje jer na kraju krajeva,telka ima nekakav nagib prema dolje (tako sam podesio) i ne stoji savršeno ravno pred zidom. Ponekad mi služi kod snimanja vokala za slanje teksta pjesme u telku a onda se to radi stoječki pred mikrofonom pa je pis of kejk.
Citiraj:
Autor Gabre
nikad nigdje nikome taj polozaj ne pase, pogotovo fino LCD tv pa kad gledas od "dolje" sve fino blijedo zbog ocajnih kuteva gledanja.
|
Ovo je LED televozor a ne LCD pa te šantarabe s kutevima i blijedilom nisu slučaj. Iz ležećeg položaja kada gledam je sve fino i krasno kako sam i zamislio. Iza televizora je utičnica i kutija 100x100 kroz koju prolazi HDMI kabel prema računalu da bi poslao sliku odozdo prema gore ponekad po potrebi. Zatim HDMI kabel iz MAX-TV-a koji je ispod monitora dolje na stolu da bih ga mogao gledati. Također tuda ide i produžni USB kabel da po potrebi dolje na stolu gdje završava ubodem USB stick sa filmovima npr. a ne da se penjem ko majmun gore i ubadam USB stick iako je i to pomalo suvišno uz činjenicu da je HDMI kabelom povezano računalo s samim televizorom al eto... Tuda još ide i RCA kabel u pojačalo da mogu slušati telku. Ta spomenuta kutija je iza televizora a druga je ispod stola i ne vidi se. Kutije su kroz zid povezane s vulgaris novom cijevi kanalizacije od 5cm promjera i vazda mogu provlačiti što me je volja kroz nju i kroz zid do telke kako sam već i nabrojao. Televizor je sakrio kutiju i utičnicu i stoji kao slika na zidu kako sam i htio da stoji,ne vise kablovi i čuda itd.... Također imam i zemaljsku antenu s druge strane zida i vatam 14 različitih programa što je pohvalno za vukojebinu u kojoj se nalazim... Televizor je na internet spojen bežično Philipsovim USB WLAN adapterom. To je bio bačen novac...Sve je dakle,u ovome prostoru,pomno razrađeno i napravljeno od strane mene prema mojim željama i potrebama od samog početka do kraja i sve je napravljeno stručno počevši od električne instalacije pa do zvuka i svega skupa šta se unutra nalazi. Ipak sam i ja neki qurac elektrotehničar,elektroenergetski tehničar,muzičar i šta sve ne i te hobije koje volim sam upoznao dobro prije opremanja ovog sobička.
Eto,sad sam se ovdje nasrao ali čisto da elaboriram i odgovorim na vaše uvažene kritike.