Citiraj:
Autor gil
Jel problem 10 minuta ili AIDA?
|
Ako već idu radit iole ozbiljan test onda su trebali pokrenuti neki ozbiljniji stress test i to fino sat vremena a ne 10min. Kad tražiš max power draw pokreneš Small FFT test na Prime95/OCCT/ITB. Još malo pa će se vrtit CPU-z stress test.
Ovdje uopće nisu naveli jesu li vrtili FFT stress test Aide ili defaultni blend test.
Razlika je velika, pokreni samo FFT pa onda komplet blend test. Evo baš sam zavrtio defautl stress test Aude64 na vremešnom E4700 i temp procesora ode na 42°C. Pokrenem FFT ode odmah na 50-52, Prime 95 isto u roku minute digne na 55.
Kladim se da par sati gejmanja ili heavy duty renderinga/transkodiranja više optereti stroj nego 10min default aide. Osobno sam doživio situaciju da mi postavke prođu stress test na Aida64 a onda rukne na Handbrakeu.
I još jedan detalj, izmjerene su temperature prigušnica ne mosfeta, mosfeti su ispod heatspreadera.
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
Točno. I meni se tako čini kad se radilo o dostizanju max temperature. Ali čak i da nije tako, te da se temperatura podupla (a to se sigurno ne dogodi), to je dosta ispod maximuma koje inače vrm može izdržati
|
Već sam se referirao na taj detalj ranije. Mosfeti možda mogu raditi na 120-150°C ali nikako nemaju iste karakteristike na 120/80/50°C. Razlika u struji koju mogu progurati je poprilična. Ne kažem da su ono loše temperature, već samo da je relativno traljavo odrađen test.