View Single Post
Staro 25.03.2017., 23:25   #6861
intelduo
Premium
Moj komp

intelduo's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Evo što sam poslao HG Spotu:

"Poštovani,

Javljam Vam se kako bih izrazio izrazito nezadovoljstvo i krajnje razočarenje Vašom uslugom servisa moje matične ploče Asus PRIME X370-PRO.

Naime, moji su problemi počeli nakon predaje matične ploče u HGSPOT poslovnici Utrine u Zagrebu zbog neuspjele nadogradnje BIOS-a službenim Asusovim softverom te neuspjelim vraćanjem BIOS-a putem CrashFree BIOS 3 alata

Serijski broj matične ploče je : H2MCAJ022791; kupljena je 8.3.2017.g. Nalog za servis opreme u HGSPOTU je : XXXXXX.

Broj radnog naloga u MR Servisu je: XXXXXXX

Matična ploča predana je u HGSPOT 22.3.2017. bez ikakvih oštećenja, što je vidljivo i u nalogu za servis opreme koji šaljem u privitku.

Također napominjem da ja tu štetu nisam napravio, a jedan djelatnik servisa mi je usmeno potvrdio da se on tog oštećenja "ne sjeća". Prilikom predaje matične ploče na servis, ona je detaljno pregledana od strane dva djelatnika HGSPOT-a. Niti jedan od djelatnika nije zamijetio nikakvo oštećenje, a pogotovo ne jasno i lako vidljivo oštećenje kakvo se navodi na fotografiji koja je snimljena u MR Servisu i na osnovi koje je odbijeno jamstvo.

Upravo radi ovakvih stvari rade se procedure pregleda proizvoda prilikom zaprimanja na servis te se eventualna oštećenja jasno upisuju u za to predviđenu rubriku na nalogu za servis opreme. To je očigledno standardna praksa tvrtke koja je navela tu stavku u Nalogu za servis opreme.

Prema Članku 427., Stavku 2. Zakona o obveznim odnosima, objavljenom u Narodnim Novinama 35/05, 41/08, 125/11, 78/15 koji je na snazi od 1. kolovoza 2015. godine, citiram:

(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.

(2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.

S obzirom da sam ploču predao u potpunosti neoštećenu, a to je vidljivo iz Naloga za servis opreme br. XXXXX smatram da je ploča oštećena prilikom transporta do MR Servisa ili u MR Servisu. Pozivam se na Članak 427., Stavku 2. Zakona o obveznim odnosima i tražim da mi se preda nova, neoštećena ploča s cjelovitim jamstvom u trajanju od 36 mjeseci ili da mi se vrati uplaćeni iznos za navedenu ploču.

Nadam se što skorijem odgovoru na ovaj upit i sukladno Članku 10. Zakona zaštiti potrošača, u pisanom obliku. U slučaju nepovoljnog ishoda ovoga upita, Vaš pisani odgovor podnijeti ću skupa s prijavom Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Srdačan pozdrav,"

Isto sam poslao Asusu u Inbox, a u ponedjeljak ću malo na Asus Online Chat, pa da vidimo...

EDIT 1: Poslano i na potrosac@potrosac.hr

Zadnje izmijenjeno od: intelduo. 26.03.2017. u 00:02.
intelduo je offline   Reply With Quote