View Single Post
Staro 25.03.2017., 18:54   #1344
Nidjo89
Ovisnik o nikotinu
Moj komp

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Eladio Pregled postova
nidjo, vezano za tvoju brigu, svi ti procevi su iznad recommended za sve što danas postoji + ryzen je definitivno future proof.
plus multitasking , stremanje ovo ono, picin dim za ryzena, vrlo svestran proc.
za tri godine te nece brinut da li se moze naci novija ploča ako ti rikne 1151.
mozda ti pomogne ovo pojednostavljeno razmisljanje..
Je, to je veliki plus za AMD, dugovječnost same platforme. S druge strane spike za fjučurprufanje baš i ne volim. Pretpostavljam da će se R5tice i R3jke prodat u puno većem broju nego R7ice. Tu smo opet na 4 ili 6 jezgri (uzmemo u obzir i konzole). Tak da mislim da quad core sa HT/SMTom neće izać iz mode još par godina kaj se gejmanja tiče. Al kak vele, živi bili pa vidjeli. Onaj koji zna da mu treba više jezgri/threadova i može ih iskoristiti nema šta razmišljat.

Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Ta razlika u gamingu je IMHO beznacajna, ali dobro ima nas ocito koji brojimo svaki frejm, nebitno da li se koristi 60Hz monitor, glavno da je igru moguce pokrenut u mali milion frejmova bez vsynca. Ekipu sa 144Hz razumijem.
S godinama ce razlika vjerovatno biti jos manja.
Meni je recimo bitno koju cu platformu dobit jeftinije, dakle: proc, plocu i RAM; i koja ce biti sveukupno stabilnija.
Inace uopce ne pucam na neke superhighend komponente, ali ni na neki teski srot, nesto izmedju bi bilo sasvim dovoljno.

Strpite se ljudi da oni malo popeglaju platformu, usput ce pasti cijene, a i moglo bi biti vise kvalitetnih ploca na izbor
Otkad sam ostavio burazu konfu (x4 750k i R9 270, zapravo uzeo na preporuke tu s foruma, prezadovoljan bio) sam na socketu 775. Ne treba meni 500+ frejmova al ono, čovjek dođe doma s posla i na sat/dva želi nešt nešt u miru odigrat. Teško s ovom 8800GT.

Citiraj:
Autor messiah Pregled postova
Makni ovo iz spoilera, jedan od realnijih komentara koje sam vidio na zadnjih par stranica
Ma samo sam nadrobio svoja razmišljanja kaj se tiče gejmanja. Svi pile svoje onako generalno, mislim da je bolje proučit koje igre se misle igrat i prema njima donijet odluku.

Dosta o igrama i gejmanju, evo malo temperatura na matičnima.