Citiraj:
Autor Hrwoye
A jel ti se ne pozdravljaju SVS i te lego kockice u ormaru pored?
Btw, kak si riješio Atmos setup? I isplati li se petljat s tim?
|
Legici ne, samo taj ormar

Nakon njega (kad zanemarim treperenje stakla) počinju PVC prozori
Atmos je jedna grana za sebe. Isplati li se? Kako kome. Imao sam 7.1 i mogu reci da mi je ovo veca fora (5.1.2), Samo... za nastelat dobar zvuk "odozgora" bi stvarno trebalo u strop stavit zvucnike (kako dolby i kaze). Ovo sa najjeftinijim "Dolby Atmos enabled" zvucnicima (onkyo, chipoteka 599kn) je onak. Ok. Stvara jedan bubble iznad tv-a (moj primjer) no da bi bio u centru, morao sam nagnuti za jos par stupnjeva prema meni iste zbog daljeg bounce-a. Kad bi recimo pomaknuo kauč 75cm napred, to bi bilo to i bio bi u centru. Ovako daje visinu zvuka, ali previse iznad tv-a, premalo prema kauču. Čak i taj nagib nije pomogao ne znam koliko. Sad već kombiniram da ih na zid roknem gore iznad tv-a da pucaju prema meni
Drugi problem je content. Pogledao sam sve Atmos filmove do sada (njih 20-tak mozda ako ne i manje) i isto kao kod samog zvuka, varira i mixing Atmosa. Kod nekih bolje, kod nekih nikako. Navika 5.1 i 7.1 gdje takoreći stalno nešto ide okolo, tu prestaje. Naime, u 2h filma, Atmos radi mozda 5 -10min (kako u kojem filmu) za razliku od ostalih surrounda.
Iskreno, 7.1.4 (sa in celling zvučnicima) je ono čemu treba težiti, ali to je drugi par rukava i novčanika
P.S - kad je žena čula u Fantastic.Beasts.and.Where.to.Find.Them (da, c/p sam

) onu scenu na kraju kad mali razvaljuje grad, pobjegla je iz sobe govoreći da odozgora neš pada stalno. To je film baš za Atmos. Predivno. Sve ide u vis i vraća se nazad. Zbog te scene, imam nadu za budućnost istog i nejdem na 7.1