Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.03.2017., 13:01   #27978
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
što se turbine tiče, ja samo kad dolazim doma ne ugasim auto odmah, pustim ga 20ak sekundi da se turbina smiri
Pitanje je koliko ovo ima potrebe sada kada auti hlade sami turbinu. Ja se ne sjećam da je tast jednom na zadnjih 70-75 tkm na Focusu ST pustio 20tak sekundi da se turbina smiri. Kada ugasi auto, čuje se hlađenje turbine koliko se sjećam.

Ja danas promijenio filtere zraka za kabinu, mislim da je bilo vrijeme: http://imgur.com/a/iOWt8

@mario

Kada sjedneš u auto, prvih 2-5 minuta ovisi o godišnjem dobu ne stišćeš gas kao da si ukrao auto, nego opušteno.

Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
c3, znaci +10 god star auto, isto kao clio 2 1.2 ili 1.6, moze biti brdo razloga zasto trosi vise goriva od nekog prosjeka uzetog sa sprintmonitora recimo. ne valja nesto na usisu, predugo nije ispuhan ili zamijenjen filter zraka motora, proslo je +30,000km, a nisi stavio nove svijecice, voznja s krivim tlakom u gumama ili glupost koju sam nedavno popusio: mehanicar mi narucio i stavio krivi filter goriva, izgledom isti, ali krivi pritisak. tak sam se vozio kojih 16k km i jbg, naucio na svojoj kozi da nije svaki mehanicar dobar mehanicar.

naravno, ako sve ovo odradis potrosnja se ne smanjuje drasticno, ali cuvas sve ostale dijelove auta, a i pola litre manje na prosjecnoj potrosnji nije za odbaciti.
Tako troši od početka, ali ja npr šaltam oko 3-3.5 okretaja, nema ono šaltanje na 2000 RPM.
X-Plosiv je offline   Reply With Quote