Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Autor panoramix
Nikakvog problema ne bi trebalo biti pri vožnji na niskim obrtajima.
Problem se javlja kod šaltanja u višu brzinu pri nižim obrtajima, naročito iz I u II i II u III brzinu.
Uz to, dvomaseni ne trpi nagle promjene kod dodavanja gasa prilikom ubrzanja dok se motor vrti na niskim obrtajima, no to je ponekad teško izbjeći.
|
Šaltam na iznad 2000 okretaja sve do 3. brzine, onda malo bolje pazim. Istina, još uvijek mi cuka na prvoj i drugoj ali mi polagano ide sve bolje i bolje.
Citiraj:
Autor Bubba
Kupis NEMACKO AUTO, tocis, sedis i vozis. Ako je ispod Golfa 3, ne moras ni servisirati, ako je nesto novije, odi s vremena na vrijeme na servis i bok.
Jos da si kupio NEMACKI MOTOR od druga Benza, gdje bi ti bio kraj. Ovak si gnjida s dizelom, koji je zapravo francuz, pa je tu sve jasno.
|
Da se zabiješ sa svojim Up!-om u mog Španju (hah, get it) meni bi pisalo "Install new hardware?" na bordkopjuktoru 
Vikni prije samom sebi HALT da se ne dogodi ovaj scenarij.
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Mario, nije nikakva znanost, logično razmišljaj: ak upališ auto i pustiš ga na mjestu da se ugrije, to je svakako dobro za motor, ali pri tome slabo, ako ikako, zagrijavaš getribu, diferencijal(e), pa na kraju čak i gume.
Ne gubiš glavu oko toga što treba raditi, kad ga tek upališ nakon -10 noći normalno je da nećeš gas do poda i prst u uvo.
Dvomaseni će ti otići prije ili kasnije, ako nisi siledžija prilikom mijenjanja brzina i davanju gasa pri niskim okretajima, neće bitno utjecati na dugovječnost, bubam, mijenjat ćeš nakon 75k km umjesto na 85k km. Dok napraviš ili jednu ili drugu brojku kilometara, prošlo već preko nekoliko godina. Ak ćeš svaku vožnju tih godina razmišljati da trebaš šaltati na nekom broju okretaja, obavezno trebaš početi živjeti malo.
Jednostavno ćeš nakon nekog vremena dobit feeling za auto i kad mu najviše paše da ga prešaltaš.
|
Ma jasno Destro, nije sad da ja blejim u okretomjer i pripremam mijenjanje brzine na 1999 okretaja. I manje više se logikom i vodim, ostavim ja kad je hladno vani auto da radi pola minute, prije nego krenem, te lagano vozim prvih 5 minuta. Gas do daske nikad ne dajem, kad ubrzavam odem u brzinu niže. Nisam baš tak blesav
Tek sam razvalio vozački junf, treba se to još razraditi
Citiraj:
Autor Vuco
Ako imaš imalo iskustva, vozit ćeš auto po osjećaju, pusti što ti bilo tko govori. No neke stvari poput vožnje u jako niskim okretajima (<1300-1400) pod punim gasom sigurno nije dobro i vibracije su najviše na niskim okretajima.
U 90% vremena ja vozim dizela i svog atmo benzinca jednako. Možda su jedino pravila drugačije kod naglih preticanja.
|
Ovo sam htio čuti  Ajd dobro, generalno puno hvala svima na odgovorima (i mom kameradu iz Nemčije) 
Kingston A2000 1TB NVMe
Intel 660p 1TB NVMe
Fortron Hexa 400W
Random PC case
Proxmox VE
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311
Intel i5 1135G7
16GB DDR4 3200MHz
SK Hynix P31 Gold 1TB
13.3" FHD IPS
|