Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.03.2017., 10:51   #27964
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Samo misli na dvomaseni kad ju budes vozio u niskim okretajima po gradu On trpi da bi tebi bilo udobnije
OK, ovo razmem. Tu vjerujem da radim grešku jer ga držim na niskim okretajima kad kruzam po Slavonskoj (oko 1200-1400 okretaja).

Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
I turbina nevoli ler gas.Al bitno je 2dcl uštedjeti
Zakaj ne voli ler gas? Kaj nije baš onda turbina u najmanjem opterećenju?

Mislim, pitam jer ne znam Nije sad tu ultimativni cilj najniža potrošnja goriva, nego pogađanje optimalne potrošnje, brzine i stila vožnje, i dugovječnosti auta.

Teško je njubari ko meni sve to pratiti jer ima toliko oprečnih mišljenja, rješenja, savjeta, da jednostavno više ne znam kaj je dobro, a kaj nije dobro.

Pa sama tema o gumama, čitam recenziju i najbolje su jedne, susjed kaže da ne valjaju i da su dobre druge, mehaničar kaže da niti jedne ne valjaju nego baš ove koje ima na lageru, na forumu piše nekaj skroz deseto...

Držim se uputa koje sam dobio uz auto, i koje mi auto pokazuje. Onaj recommended gear change indicator pokazuje mi kad da mijenjam brzine, mijenjam onako kako mi kaže kad se vozim po ravnom. Taj indikator mi također pokazuje kad da vozim u višim okretajima zbog DPF regeneracije.

Čitam stranicu gdje piše da se dizeli voze od 1500 do 3000 okretaja, onda pročitam manual:

Citiraj:
Manual gearbox: shift up from first to second gear as soon as possible. We recommend that, whenever possible, you change to a higher gear upon reaching 2000 rpm. Follow the “recommended gear” indication that appears on the instrument panel
Čitam po Internetovima kako turbodizeli trebaju 30 do 60 sekundi rada u leru nakon hladnog starta inače bude sranje. Onda opet čitam manual:

Citiraj:
The engine takes a long time to warm up when it is idling. Mechanical wear and pollu
tant emissions are also especially high during this initial warm-up phase. It is therefore best to drive off immediately after starting the engine. Avoid running the engine at high speed.
Pa čekaj malo, tko je tu lud više

Vjerujem da je iskusnijim vozačima ovaj post smiješan, ali jebote nemrem vjerovati da je vožnja auta postala takva znanost. EGR, DPF, regeneracije, specifična ulja, nije dobro ak ne servisiraš auto, nije dobro ak prečesto servisiraš, nije dobro ak servisiraš po tvorničkim uputama...

Otišel sam na f.hr da vidim kaj tamo pišu ali onolike frustracije i žuč jednostavno nemrem probaviti.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote