Citiraj:
Autor zgmmax
Ne biraju oni gume koje najbolje pasu tome autu, nego po najpovoljnijoj ponudi.
Pa se desi da na istom autu imas u razmaku od 2-3mj razlicite proizvodjace guma.
|
Drito to. Ovisi što su u tom periodu stavljali. Potrefi se da u razmaku par mjeseci imaš model s odronom od guma i model s puno boljim gumama a obje će bit renomiranih brandova.
Tako recimo ovi Prius C modeli koje vozim, verzije sa 175/65 15 kotačima dolazile su s Bridgestone Ecopia (EP20 mislim) i to je onak, odron od gume. Proklizava, vrti u prazno, a pričamo o fuckin' Prius C modelu. Drugi tip guma koji sam vidio na njima je GY Assurance koja je osjetno bolja.
Puno se bolje ponašaju modeli koji voze na 195/50 16 kotačima. Oni su većinom dolazili na Bridgestone Turanza EL400 gumama koje fino drže cestu.
Primjerice na Spectri sam dobio neke Hankook (ne sjećam se više verzije) koje u bile dobre samo prve dve sezone a onda pretvorile u plastiku. Carens je pak došao s Kumho Solus KH25 koje su pristojno držale, čupale i po mokrom a govorim o autu s 300Nm momenta.
Fora je bila što sam, u to doba, viđao novu Škodu Roomster i Golf V GTI s Barum Bravuris2 gumama. Zato sam ih i uzeo za svoj auto kasnije. Tak da ono, ne dolaze auti uvijek s nekim skupim gumama.