Citiraj:
Autor jean luc
Estetski ti je dnevni boravak fakat izvrstan, međutim čini mi se da bi trebao malo eksperimentirati sa pozicijom glavnih zvučnika.
Prema mojim iskustvima, ovakav položaj u samom kutu nije optimalan osim za posebnu vrstu zvučnika, tzv. Horne, koji su konstrukcijski predviđeni baš za taj položaj.
Kod dinamičkih zvučnika blizina kuta u pravilu negativno utječe na definiciju basa, odnosno kolokvijalno "muljavost".
Možda ti to utječe na feng shui, ali probaj ih malo izvući van iz kuta, i približiti koiiko je moguće do ruba platna. Pomoći će i lagani toe-in. Barem eksperimenta radi, kladim se da će bas biti čujno čvršći, a detalja više.
Zavjese i estetski privlačan tepih će biti dragi ženskim članovima familije, a u zvučnom smislu ponešto smanjiti odjek, koji je sigurno prisutan u relativno praznoj prostoriji.
Probaj, ništa nećeš izgubiti a dosta saznati. Pa makar i vratio sve Nazad kako sad je.
|
Jesu u kutu i nije idealno ali nisu ipak toliko nabijeni u kut koliko se čini na slikama.
Probat ću se jednom prilikom malo poigrati sa njima ali nemam nešto previše lufta za igranje, 5-10cm po smjeru :/
No kad mi stigne subwoofer ću ih postaviti na vjerojatno nekih 80Hz pa na gore, jer su sad na svojih max 28Hz, što bi također trebalo smanjiti dotičnu "muljavost"

Pod uvjetom da dobro pozicioniram sub u prostoru naravno.
U početku smo bili protiv njega ali promjenilo se mišljenje, tepih stiže čim negdje naiđemo na njega (u nedostatku vremena i prioritiziranja drugih stvari ga nismo još počeli aktivno tražiti, nego ovako kad smo usput negdje), zacrtali smo si u glavi kakav treba biti.
Crni roll on zastori su kupljeni, samo moram uhvatiti vremena za postaviti ih.
Citiraj:
Autor RaneZ
Igorr - preedoobro. Ovo platno me sad pika. A nemam kamo u 45m2 stanu sa takvim egzibicijama 
|
A gle, u tvoju dnevnu bi se dalo i ugurati nekih 100"... Da ti povećam broj buba u glavi
Ali omani se toga za sad, super si sve sad složio i uživaj bar neko vrijeme u tome pa otom potom kreni u PJ vode