Evo napokon uhvatio vremena za poigrati se sa "pretvaranjem" sivih zvučnika u bijele

Pa evo moj odokativni proces, a usput i par savjeta i zaključaka, možda nekom pomogne ako bude u sličnoj situaciji.
Nakon istraživanja se ispostavilo da mi je za ljepilo najbolje koristiti ljepilo u spreju.
Konkretno sam kupio ovo
http://www.akustikstoff.com/Fastenin...0-ml::737.html
Inače, super je dućan za naručiti.
Jednostavno se napravi narudžba, pošalju u roku od 24 sata, na vrata dođe kroz 2-4 radna dana.
Poštarina je besplatna za iznad 20 eura, što je meni taman i ispalo skupa sa platnom.
Platno sam isto od njih naručio (
http://www.akustikstoff.com/Pre-cut-...5-cm::597.html) jer sam u Hrvatskoj našao sam "prljavo" bijelo akustično platno, nisam nigdje našao baš skroz čistu bijelu.
Za wharfedale mi je proces bio malo zafrkan jer nemaju klasičan grill koji se može lako ukloniti, nego se mora rastaviti zvučnik.
Kako je izgledao u početku
Kabeli nisu baš dugi pa se trebalo sve polako da se ne bi nešto počupalo
Nema nikakvog načina za skinuti grill jer je sve zalijepljeno direkt na glavnu plastiku
Dakle mic po mic skidanje
Goli zvučnik
Stražnju/bočnu plastiku sam sprejao sa nekom defaultnom bijelom mat bojom koja je dobra i za plastiku.
Ovo je tek prvi sloj, stavio sam ih 3 u razmaku od par sati.
Prvo sam nanio sprej/ljepilo po rubovima i pričekao 10ak minuta (po uputstvima na spreju bi trebalo 15 minuta pričekati prije nego spojiš što želiš zalijepiti), ali preporučam da se pričeka samo 5 minuta jer se već tada dobro zaljepi a opet ne bude pretvrdo da nemožeš korigirati u slučaju potrebe.
S prvim zvučnikom sam se malo više namučio zbog toga, ali drugi je stvarno išao lakše i bolje
Mora se stvarno oprezno natezati, i to jako dobro natezati kako ne bi ostali namreškani dijelovi.
Ovo je slika tek nakon nekih pola sata valjda.
Zvučnik je koma za stavljanje mrežice zbog svog oblika, toliko sam se morao iznatezati milimetar po milimetar kako bi to odradio kako treba.
Fali mi nakon ovoga još jedna slika, izrezao sam viškove platna, ne zbog estetike (jer se naravno to ni ne vidi) koliko zbog toga da mi lakše i bolje stražnji dio zvučnika uđe i dobro se poravna jer je sve na knap.
A ovo je rezultat
Znak vraćen na oriđiđi mjesto
Par slika zvučnika u prostoru
Ako mi ostane štogod vremena, možda sutra napokon postavim i ove crne roll on zavjese što sam kupio za ova 2 prozora.
A onda ću morati i napraviti malo specifičan stalak za desni zvučnik, ali o otom potom
Citiraj:
Autor RaneZ
Update. Na nekim jos nema zavjesa, ali pomogle su zvucno 
|
Fino fino