View Single Post
Staro 18.03.2017., 08:00   #7306
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor v_pula Pregled postova
pozdrav svima,
molio bih za pomoć a vezano za FTTC ormarić od T-coma koji je početkom ovog tjedna stavljen u funkciju (lokacija Pula/Monvidal). Isti mi je udaljen nekih 200m te sam od početka tjedna primjetio u postavkama routera (Speedport) veliko povećanje max.brzine i margine (prije je u postavkama za 20mbit brzinu pisalo maximum att.rate nekih 29mbit a margina je bila 6,7). Veza unatoč velikom broju fec, cec i ostalih errora super stabilna. Od ovog tjedna pod max atteinable rate stoji 86mbit i margina od 24,5.
Po mojoj logici (a neka me netko ispravi) to bi trebalo značiti da sam spojen na taj ormarić međutim kada se logiram na t-com javlja mi da nemam tehničke mogućnosti preći na veću brzinu. Zvao na teh.službu bio u t centru i ponavljaju svi isto da u sustavu ne vide da mogu imati veću brzinu. Moja je pretpostavka da je hardverski to spojeno ali da im sustav još jednostavno nije ažuriran. Koliko je vama trebalo da "se sustav osvježi". Da li netko zna koga bi se moglo kontaktirati da se to malo ubrza? Jednostavno ne bi volio izgubit mogućnost spajanja na to jer čim su postavili ormarić, optiku sigurno neće.
hvala unaprijed na odgovoru
Zovi ih!
kopija je offline   Reply With Quote