Citiraj:
Autor Mario92
Trenutno na autu imam zimske gume na čeličnim felgama, 15".
Kupujem ljetne gume (vjerojatno GY EfficientGrip) pa bih uz njih htio kupiti i alu felge.
Imate li kakve preporuke gdje gledati felge? Ne znam niti koja je cijena felgi i na kaj gledati.
Znam da mi treba 5x112 (Seat Ibiza) i da bih dao do 250 eura.
Hvala!
|
Kod felge gledaš, osim naravno promjera i širine,
PCD - razmak rupa
ET - offset (uz PCD vrlo važan podatak pri kupovini felgi)
CB - promjer centralne rupe (u pravilu kupuješ prstenove/adaptere)
Gdje pogledat?
Ovi naši hahari tipa mall, aluflege i sl.
Pogledaj Vulkal, nekad imaju akcije za felge s lagera, tako sam ja uzeo svoje O.Z Crono HT za 700kn/kom tj u pola cijene. Furlan i Lašić u Zloveniji su ranije bili jako povoljni, ne znam kako je sad.
I na kraju ako ideš na rabljeno, pogledaj po forumima, često se na forumima nađe felgi za siću. Samo jeftine rabljene felge mogu biti mačak u vreći a skužiš tek kad ih ideš balansirat.
Citiraj:
Autor Nik
Ajd kad se vec spominju alu felge, kakva je kvaliteta ovih jeftinijih felgi, cijene oko 100€/kom (do max 1000kn) i ovih manje razvikanih brandova:
AEZ, Alessio, MAK, Dotz, Dezent, Alutec, CMS, Platin ???
|
Najveća razlika je u masi felge. Recimo moja je 16'' CronoHT imala je nekih 7kg i bila par kila lakša od 15'' Alessio Turbo koje sam imao ranije.
Druga velika razlika je kako će reagirati na udarac, hoće li puknut, hoće li se savit i sl. I naravno koliko uopće može izdržat a da ne pukne ili se savije.
Da ne spominjemo sad kako se jeftine felge ponašaju na autima koji imaju po 500-600Nm momenta
Fora
tablica felgi i pripadajućih masa.