View Single Post
Staro 17.03.2017., 08:12   #3145
Froxie24
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2015
Lokacija: Sisak
Postovi: 811
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Gajnice su kvart s najvećom gustoćom FTTC ormarića koje sam igdje vidio.
Znam se tamo svakih tjedan-dva vozati biciklom i svaki put vidim novi ormarić.
Neki dan sam čak vidio jedan u kvartu obiteljskih kuća između Gajnica i centrale.
To mi je misterija, grade FTTC ormariće 250m od centrale.

Nego, kako je hakom regulirao pristup tim ormarićima, jel moguć bitstream preko njih? Vidim da se ovaj vipnetovac nešto žali na veleprodajne cijene, uopće ne sumnjam da cilja na pristup tcomovim ormarima.
http://www.poslovni.hr/tehnologija/r...razvoju-325463
Koji seronja, mjesto da prošire svoju infrastrukturu on civili da im tcom skupo prodaje svoju.
No dobro, činjenica ostaje da je tcom ušao u fttc avanturu samo zbog straha od vipnetove kupovine bneta i ulaganja u koaksijalac. Hvala ti vipnete.
U dokumentu standardne ponude Hrvatskog Telekoma za odvojeni pristup (LLU) pod stavkom za FTTC piše da HT je obvezan ponuditi ostalim operaterima bitstream uslugu ukoliko ima mjesta u ormaricu ili ukoliko ga nema operator korisnik može o svom trošku zatražiti postavljanje još jednog ormarića radi proširenja.

U slučaju da HT koristi vectoring u FTTC-u on nije obvezan spojiti ostale korisnike na bitstream vec je obvezan ponuditi virtual bonding ostalim korisnicima.

A to virtual bonding znaci da je krajnji korisnik recimo na Iskonu i njemu placa mjesecnu naknadu a HT upravlja svime i daje vdsl uređaj na korištenje. Tako da u tom slučaju bi bili na Iskonu ali bi koristili HT-ov router koji podržava vectoring.

Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk
Froxie24 je offline   Reply With Quote