View Single Post
Staro 16.03.2017., 12:52   #4563
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor franzD Pregled postova
Ako se dobro sjećam jednog članka, teško da ćemo DS9 i VOY dočekati u remasteru. Nakon par sezona DS9 prešli su na digitalne efekte koji su rađeni u ondašnjoj rezoluciji i jedina šansa je da kooperanti imaju originalne assetse korištene za efekte. Inače bi se sve moralo raditi od nule, što se nikome ne isplati. Ima primjera na Youtubeu kako bi ti efekti izgledali da se napravi remaster s originalnim assetsima.

Sam format (widescreen, letterbox) je manji problem, ako imaju originalne snimke mogu isforsirati nekakav reframe kao što se to s više ili manje uspjeha radilo s podosta serija (Friends, Buffy kao primjeri nespretnih izvedbi, recimo).

Ni remaster/BD TNG-a studiju se nije isplatio koliko su brzo očekivali, streaming servisi ih eventualno mogu s vremenom izvući. (Ne znam koju rezoluciju/kvalitetu ima Pickbox, ali Netflix ima u 1080p sve što postoji, dakle TOS, TNG, ENT, dok su VOY i DS9 u DVD kvaliteti (720x480, 600-900 KBPS za video, 2.0 kanalni audio, 96 KBPS).
Jel ima naš netflix TOS i TNG? Baš sam nedavno dobio ponudu za još jedan free trial, pa da pregledam.

ShebY je offline   Reply With Quote