Moje osobno mišljenje u koje sam uvjeren i spreman sam okladiti se za piće da će ubrzo ryzen r5 (ljeto...) 1300 i 1400 biti ispod 1000 kn kod nas i vani oko 110-150 dolara. Ove ispod ne računam nekako sam mišljenja da ipak neće ostvariti neke vrhunske rezultate.
Jednostavno Intel će odgovoriti na seriju Ryzena , a AMD ima lufta za spuštanjem cijena u tim procesorima.
Dobro teško je ući u samu cijenu izrade jednog procesora , ali mislim da još uvijek imamo povelike cijene zbog neodgovora Intela. Čekamo dobre i5 procesore koji će biti cijenom oko 1300 kn...
http://wccftech.com/amd-ryzen-5-3-la...rmance-reveal/
Zato malo pričekajte , da se spusti euforija i da izađu ploče srednjih cijena (cca 600-800 kn full ATX...) te procesorima padne cijena.
Za cca 4000 kuna moći će se jako lijep igrači stroj sklopiti , a vrh ponude još i dan danas je nekada neiskoristiv na manjim rezolucijama i nema smisla forsirati ga dok ne zaživi 4k gaming i ne uvede se još bolja podrška za rad sa više jezgri u igrama ... Oko posla druga priča, mislim da Ryzeni R7 za renderiranje su pun pogodak
Za Intel moram više pročitati, nekako ne uhvatim vremena da proučim što radi CEO Intela naše gore list... Ova direktorica AMD je jedna jako dobra po meni poslovna žena, otvorena , neuštogljena i nadasve opuštena - pun pogodak AMD-a (možda se varam jer jednostavno ovo zaključujem iz njezine pojave iz medija , osobno nisam mogao čuti priče radnika i suradnika...)