View Single Post
Staro 14.03.2017., 22:43   #857
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Kad je listerstorm krenio pisati o otkazima ja u početku fakat mislio piše o intelu
Pa oni su otpustili skoro jedan i pol AMD od broadwella na ovamo.

EDIT

Malo sam i rekao

Iz 2014

http://www.oregonlive.com/silicon-fo...numbers_h.html

2016:

http://www.oregonlive.com/silicon-fo...y_results.html

Još tu ima nekih reportaža po par stotina, tisuću-dvije, no ne znam dali je to uključeno u ove ture od 5400 ili 12000 ili zasebna otpuštanja. Tako da im nije baš neka bajna situacija, dok je amd s druge strane u momentumu
Intelu raste broj zaposlenih od 2009. do 2015. Vidljivo je u linkovima koje si stavio. A ako i otpuste 1,5 AMD-a oni su ipak tvrtka koja ima i proizvodne linije za razliku od AMD pa onda i tih 1,5 ne impresionira.

S druge strane, ADM je u zadnje 3 godine otpustio 25% djelatnika.

Tako da....

Citiraj:
Autor GoGzS Pregled postova
Bas gledam sta listerstorm pise, pa otkad Raja i Lisa tag-teamaju AMD, nit ima drame niti icega sto je listerstorm pisao.
Osim 15% otpuštenih u 2 godine i gubitka koji se mjeri u stotinama milijuna (i to tako godinama), situacija je zapravo super.

Citiraj:
Zadnja velika prodaja je kad su se rijesavali FAB-ova.
A sale and lease back nekretnina kako bi došli do casha? I to dugo nakon prodaje FAB-a.

Citiraj:
A neznam ni od kojeg su to proizvoda odustali (za razliku od Intela koji je odustao od Atom-a).
Hmm...da vidimo...akvizicija SeaMicra u koju su ušli 2012. i koja se u godišnjem izvjeću iste godine najavljivala kao najznačajniji strateški potez ...da bi pobjegli iz te priče 2015.

Citiraj:
Dugova se lagano rijesavaju, zadnji potez koji su povukli je bio uvodjenje novog broja dionica i prodajom istih da dodju do para sto je ispao dobar potez. Na koji dan je bila pala cijena dionica, ali se na kraju ustabilila i nastavila rast.
Ma ništa oni nisu značajno smanjili. Oni su dug restrukturirali novim zaduživanjem s opcijom pretvaranja u udjele u kapitalu. Oni su samo rasteretili cash flow.

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Ma kao što sam govorio prije par godina bit će AMD beba. Nije to firma tipa đuro i sinovi, a neki su ih čak uspoređivali sa konzumom.
Ivica Todorić ima biznis veći od AMD-a i to dvoznamenkasto veći u postotku.

Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova
I uz sve to izbace CPU koji zaostaje tek 6,8% u IPC za KL i ima napredak od 52% IPC u odnosu na Excavator.
Plus taj CPU u dosta stvari pomete 6900k koji košta ko polovni auto.

Sami neki genijalci očito rade u AMDu kad su uspjeli izbaciti takav proizvod bez love za R&D i na rubu propasti.
Ili možda nisu ni bili na rubu propasti.

Jbg,postoje ekonomisti i "ekonomisti".
Nije to za svakog.
Da, s ryzenom su pogodili unatoč svim poteškoćama koje prolaze. No nisu 10 godina izbacili nešto spomena vrijedno. Do sada.

No ne bih više u detalje o tvrtki i poslovanju jer ne vidim smisao budući ekipa ne prati izvještaje koji su bitni, a meni se ne gubi vrijeme na komentiranje ostalih izvora niže razine vjerodostojnosti.
listerstorm je offline   Reply With Quote