View Single Post
Staro 14.03.2017., 22:25   #6
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Prvo par ideja / rješenja da ti zaintrigira maštu:
*linkovi*
većinu toga sam već prožvakao, oni koji koriste interakciju s tipkama volana koriste emulaciju preko tipkovnice --> trenutno istražujem kako (ako ikako) se može preko Service (bez da je aplikacija aktivna) mockati tipkovnicu tj. slati pritiske tipki. Ukratko, google je to onemogućio iz sigurnosnih razloga i ovdje se stvar dodatno komplicira, do kojih razmjera, trenutno ne mogu točno reći, jedan link s tom tematikom, pisano u C-u (Android NDK) što mi sad dodatno proširuje horizont i već pomalo uzima toliko maha, da se bojim da će se prekomjerno početi komplicirati.

EDIT: apk koji je isporučen u privitku ne radi kako treba: kad pokrenem app i stisnem "Scan Input Devs" ne dogodi se ništa.
Nemam dovoljno znanja pokušati prokljuviti u čemu je kvaka, samim time niti motivacije. JNI, C, pa ko zna što još dolazi s time su mi malo too much. Vjerujem da će media controls zadovoljiti
Možda u budućnosti...

Citiraj:
- bluetooth spojen tablet i mob ... tablet bi prepoznao da se treba prebaciti u "phone_connected" mode i automatski bi prenosio zvuk poziva > upravo tako,
to lako testiraš doma na stolu, poanta je u tome da se max. pojednostavni cijeli niz koraka radi sigurnosti u vožnji:
ako svira / reproducira nešto to stavlja na pauzu i/ili mute,
prikazuje na ekranu tko smeta (šta bi rekao Izet),
na ekranu je tipka za prihvat ili odbivanje poziva,
to te dovodi (opet) na tipke i komande sa volana,
prekid / kraj razgovora i povratak na "prethodno stanje".
NOP, ne radi out of the box uopće. Ne spajaju se uređaji međusobno.
EDIT: malo detaljnije: pairing se odradi bez problema, ali nisu "spojeni", tj. ne piše connected kao kad spojim BT slušku. Može netko to isprobat?

Citiraj:
- USB Hub > letimičnim pregledom gore linkanih primjera sam vidio da ga netko nije koristio ili ga koristi i ne spominje ikakve probleme a jedan je spominjao probleme i kao rješenje ima nekakav delay (relej) sa ne definiranim vremenom
Sve stoji, ali s trenutnim usb hubom koji imam paljenje sa zadrškom nije uspijevalo u više od 50% slučajeva, a ne pada mi na pamet prije paljenja auta tri-četiri puta palit-gasit kontakt.
Jedan generički usb hub je prestao funkcionirati kad sam mu "odvojio" izvore signala i napajanja. U čemu je točno problem bio, mogu jedino kriviti kineski hub čip.

Citiraj:
- u vezi audio izlaza nisi definirao jel koristiš postojeći HU (car radio) ili bi kovao nešto sam a izbacio HU.
Najlakše je koristiti HU "kakav je" ili kao u zadnjem primjeru gdje je izmasakrirao jedan HU i gurnio ga izad. Samo se tad otvara pandorina kutija sa xy problema sa paljenjem i upravljanjem općenito.

Imam "sreće" da je u autu "HiFi" sustav koji ima eksterno, u auto nativno integrirano/instalirano pojačalo, tj. zvučnici nisu direktno vezani s radiom.

Napisah, paljenje eksternog pojačala se izvodi isto na kontakt (KL15), te pojačalo uredno prima nedistorzirani zvuk s android uređaja. Problem je niska snaga izlaznog signala iz tableta. Trenutna doskočica koja funkcionira koliko-toliko OK je softwaerskog tipa: na rootan tablet se instalira mala modifikacija konfiguracijskih datoteka u rootu androida (ZIP).

Citiraj:
Dakle u prvom slučaju samo treba aktivirati / iskoristiti Aux IN i ako treba samo dodaj nekakav kvalitetan pre-amp koji će odvojiti, napraviti prilagođenje impedancije (tablet / mob drajva slušalice na 8 - 32 Ohm) na Hi-Imp kakav je obično na Aux IN. Istovremeno radiš prilagođenje sa slabašnog nivoa slušalica na recimo 2V p/p kakav je na Aux IN (opet ovisi o karakteristikama HU.
Nemam aux in u radiu na svom e46 jer je prefacelift model -> napravio sam prije ca godinu dana jedan jednostavan aux in tako da sam direkt na DSP čip zalemio kabel s 3.5mm priključkom na kraju -> stvar funkcionira, ali kako DSP ima posebne izlaze za prednje i stražnje zvučnike (naravno, posebno i L+R), morao sam kratko spojiti prednje i stražnje kanale (FL+FR; RL+RR) i time izgubio meni nebitnu kontrolu balansa naprijed/iza.

Citiraj:
Možda da probaš iskovati sa LM386 te izračunaš precizno imp. prilagođenje i pojačanje ?
U beta varijanti sa trimerima za štimanje ?
PAM koji sam koristio ima bolju prijenosnu frekvencijsku karakteristiku od LM-ca, tako da čisto sumnjam da LM može pokriti cijelu zvučnu sliku, bez obzira na priključenu impedanciju, a da bude upotrebljivo kao audio pojačalo. PAM jako pojačava šum i smetnje.
Provjerim i izračunam još prije finalne odluke.

Citiraj:
Ako ti se to neda kovati možda po DE nađeš za siću kakav gotovi adapter za i_gofno_pad na Aux IN ali aktivni, ne pasivni koji je samo spojio žice tamo - amo.
Za tak stari autek teško + koštaju više od svega dosad potrošenog na modifikaciju.

Citiraj:
Ne treba zaboraviti na mogući problem sa "Ground Loop" pa može biti "zabavno" rješavati ga.
Vrlo jednostavno rješenje: neimanje ground loopa na prvom mjestu! Fino se sve spoji na jednom mjestu na masu. Primjerice, 3.5mm priključak za tablet je floating (bez spojene mase), jer je masa tog priključka kratko spojena s masom USB konektora. Pošto je USB stalno ukopčan, ground loop je time anuliran. U poslovnom svijetu mi je upravo EMC glavni opis posla.

Citiraj:
To je baš rudimentarno

Citiraj:
Još jedan primjer sa USB Hub + USB Audio DAC (koju ekipa preferira zbog bolje kvalitete dobivenog)
http://www.instructables.com/id/Turn...Unit/?ALLSTEPS
DAC bi mi bio prvi izbor da imam HiFi pojačalo (bez navodnika), dovoljno je pogledati frekvencijski odziv na linku.

Najveći problem je što ne mogu sjediti u autu cijeli dan, zbog baterije u laptopu, temperature zraka (hladno je), neudobno je programirati u tom položaju. A isprobavanje koda mogu jedino u interakciji s IBUS-om, kojeg je teško simulirati, tj. trebao bi mi još jedan IBUS adapter i računalo s winxp jer NAVCODER aplikacija ne radi kako treba pod win7,8,10. YAAAY. -.-

Susjedi me sigurno spominju kad nekoliko puta dnevno idem tri kata dolje do auta, pa nazad, pa za sat vremena opet i tako

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 16.03.2017. u 12:48.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote