Pozdrav ekipi H2O.
Zalutah slucajno ovdje pa se opet prisjetio davnih dana kada sam htjeo vodeno u kompu slagat i jedini koji sam tada htjeo je bio Zalman Reserator (to je onaj plavi toranj koji stoji vani pred jedno 10ak godina mozda i vise)
To je bio jedini tada sustav koji je bio fanless i koji mi je bio logican izbor protiv tada najjacih zracnih coolera. Jer meni je voda bila mamac prije svega zbog low noise ne toliko performance.
No pojavom Noctue meni je totalno izgubio smisao taj vodeni svijet.
Naime za ono sto ja koristim komp ne vidim nikakve prednosti vode.
Dakle Define r5 sa dva naprijed ventilatora od Fractala GP-14 i nazad jedan isto. Na CPU je Noctua NH-D15S sve u silent mode podeseno preko AiSuite.
Sad gledam sto bih ja tocno dobio sa nekim rijesenjem kao sto je predator ili H110? Gledam po testovima osim 6-7 stupnjeva nista vise a cijena je dvostruko a mozda i vise od Noctue koju sam platio ispod 70 EUR.
Po meni vodeno hladjenje ima smisla kada je u kucistu vise grafickih kartica i onda staviti sve pod vodu i CPU i GPU-e. Ili za racunala koja su pod stalnim opterecenjem pa generiraju puno topline.
Ne vidim smisao zasto bi samo CPU hladio vodom? koji je smisao? Opet govorim o kompu koji 90% svog vremena i tako radi u nekom idle dok se surfa ili rade neke nezahtjevne office operacije. Najvise sto optereti su igre koje opet ne igraju se po cjele dane a i igre danas nisu toliko CPU intensive.
Ako mi je nesto promaklo napisite, otvorite mi oci
Molim nemojte shvatiti ovo kao neki troll samo eto razmisljam i trazim koje su to prednosti vode naspram Noctue d15 koje ja mozda ne vidim a vama su ocite