Dakle, nakon visemjesecnog totalnog popi*zditisa uzrokovanog onim glupavim back i forward tipkama iznad tipki sa strelicama odlucio sam rijesiti taj problem jednom i zauvijek...
Moj problem je sto koristim eksternu USB Thinkpad tipkovnicu, koja drukcije interpretira doticne tipke... Dakle, ako obicna integrirana tipkovnica interpretira ove tipke normalno i moguce je odraditi keymapping, kod USB tipkovnice to nije slucaj jer je hardkodirano to da je 'back' tipka zapravo 'alt+left arrow', dok je 'forward' tipka mapirana na 'alt+right arrow' sto ocitavanje scancodea cini nemogucim...
Pokusao sam sa SharkpKeys i KeyTweak, ali besuspjesno...
I na kraju sam rijesio problem vrlo jednostavno... Iscupao sam one gumice ispod tipki, tako da se sad tipka uopce ne moze pritisnuti...
I sad mogu normalno raditi nakon silnih mjeseci zivciranja...
Ako vas zanima sto me zivciralo:
- Kada recimo nesto pisem poput posta na forumu ili nekom slicanom mjestu gdje se na webu upisuje tekst, ako bih editirao tekst sa 'Left' tipkom, bezbroj puta sam stisnuo 'Back' tipku i sve sto sam napisao je nestalo, sto, morate priznati, jako isfrustrira covjeka.
- Druga situacija je bila kada sam slucajno opalio Ctrl-'Back' umjesto Ctrl-'Left', pa bi mi cijeli ekran zarotiralo usred sastanka jer bi glupson shvatio da sam stisnuo Ctrl-(Alt-Left) sto je zapravo rotacija ekrana.
Sve u svemu, sad sam happy camper going forward i trebat ce mi neko vrijeme da se naviknem na novo stanje stvari...