Thx Nikky,
jučer sam uspio i mediaplayback tipke simulirati, zapravo je bilo jednostavnije nego što sam pretpostavio: kreira se Object audioManager, kojeg JEST moguće pozvati iz Service (nisam siguran za jednostavniji IntentService, ali kako IntentService ne zadovoljava potrebe jer se deaktivira kad obavi posao, onda nije niti interesantno).
Njega sam već koristio za kontrolu glasnoće, i to funkcionira briljantno: audioManager.
adjustVolume(int direction, int flags)
Onda sam naletio na stackOverflow na hrpu sličnih pitanja, među kojima jedan šturi odgovor u kojem samo kaže da se koristi
dispatchMediaKeyEvent(KeyEvent keyEvent).
EDIT2: evo link, odgovor je ovaj šturi u dva reda, bez objašnjenja:
http://stackoverflow.com/questions/4...ically-android
Kako bi se simulirao pritisak tipke, mora se dodati "dupla" naredba, tako da se prvi argument u prvoj naredbi navede kao ACTION_DOWN i u narednoj ACTION_UP.
NAPOMENA: iako se koristi ista klasa "KeyEvent", koja sadržava konstante za sve tipke, preko audioManagera idu samo nabrojane u gore linkanom dispatchMediaKeyEvent-u, isprobano na primjeru KEYCODE_POWER i KEYCODE_VOLUME_xxxy koji NE rade.
Morat ću probati s Activity klasom, koja ima dispatchKeyEvent, bit će kad dođem kući.
---
Citiraj:
Autor Nikky
Tema mi je promakla, pohvala za trud
Par dobronamjernih:
- ne bi bilo loše (barem u beta fazi) negdje premjestiti / sakriti fizičke tipke tableta
|
Kak si mislio premjestiti/sakriti fizičke tipke? Jesi mislio da ih napravim "externima"? Ako da, nije potrebno jer fizičke tipke na tabletu neću uopće koristiti, a i tablet je removable, tj. nije fiksan u autu. Sve radim doma, pa kad sam spreman isprobati cuknem T61 i tablet u auto, tablet prebacim u WiFi ADB mode i spojim u autu, tako da mogu debuggat direkt u Android Studiu.
Citiraj:
Autor Nikky
- najgore je otkrivati toplu vodu tj. ponovo rješavati šta je netko već riješio / isprogramirao,
aludiram kad bi "našao" nekakav source code za makar rudimentalni player pa od toga graditi dalje,
možda toga ima po onom XDA ...
|
Nađe se toga, i upravo takav jedan source mi je pomogao da shvatim da je još jednostavnije samo dispečirati u audioManageru naredbu nego kemijati sa "emuliranjem" pritisnute tipke u GUI aplikacije. Prvo sam mislio da je potrebno imati onClick ili sličnu metodu kako bi se uopće aktivirala mogućnost emulacije tipke. Kako nemam GUI, onClick mi nikako nije igrao.
Probam naći source u history kod kuće, odgovor na stackOverflow je bio doslovce samo natipkana naredba "dispatchMediaKeyEvent" s pripadajućim argumentima.
Citiraj:
Autor Nikky
- telefoniju preko moba bi trebalo biti brzo / jednostavno riješiti ako se spoje preko plavog zuba kao handsfree,
to je već "definirano" i nebi trebalo zezati
|
Nisam niti probao, dakle ak bluetoothom spojim tablet i mob, tablet bi prepoznao da se treba prebaciti u "phone_connected" mode i automatski bi prenosio zvuk poziva? Skeptičan sam prema toj ideji, ali vrijedi probati
Citiraj:
Autor Nikky
- za izlaz na internet bez SIM - a u tabletu a opet preko moba svakako zbog bržeg linka treba ići preko WiFi tetheringa
|
Kad bi pozivi išli bez kemijanja preko BT, onda se spojim i tetheringom i BT-om, trebalo bi fercerati.
Citiraj:
Autor Nikky
- ovaj problem sa USB Hub - om je posljedica šroteks standarda kao takvog,
treba viditi jel se može više integrirati sa tabletom, aludiram odakle će dobiti napajanje ...
|
Kad to ne bi imalo svojih mušica, tj. kad bih mogao striktno odrediti u kojim scenarijima se USB-OTG-HUB ponaša 100% normalno, implementirao bih makar hardwaresko rješenje odgode paljenja uređaja. Međutim, ne može se ni sa 50% sigurnošću reći kad funkcionira. Zato sam odustao. Mogao bih riješiti problem kao levat, fino prekidač, pa da palim-gasim dok ne upali, al to anulira onda postojeću implementaciju preko KL15 i releja, tak da sam odustao od toga.
Citiraj:
Autor Nikky
- isto / slično su već napravile mnoge kompanije iz auto industrije (Rimac, Tesla, ... Suzuki ...
That's my 5 cents 
|
Na što točno misliš? Integracija s Androidom, USB-OTG ili spajanje mobitela na carputer?
EDIT: ne mogu editirat prvi post, što je uvedena zabrana editiranja nakon x mjeseci na globalnoj razini? Mislio sam da je samo na tržnjaku...
Htjedoh prepraviti informacije: umjesto 2 USB-a bit će samo jedan, čisto zbog manjka fizičkog prostora u za to predviđenom dijelu automobila.
Predpojačalo zvuka za ugrađeno pojačalo jer izlazna snaga Android uređaja nije bila dovoljna; baziran na IC PAM8403 --> užasna kvaliteta zvuka, ne znam zašto sam optimistično očekivao da će od običnog op-ampa ispasti iole dobro... Uglavnom, zasad sam na nekakvom polurješenju u vidu softwareskog tweaka za pojačavanje razine signala na 3.5mm jacku. Prihvaćam ideje za malo pojačalo. USB-DAC nažalost zbog USB-HUB problema ne dolazi u obzir