Nisam ni ja klinac, nakon sto sam sam sebi demistificirao fx8320 i i5 4460 , sam izvrtio 10 razlicitih grafa i isprobao desetak igri sa različitim postavkama.. i samo cu ti reci gamerska industrija sise lovu na suckerima koji benčaju.
A tu sada je razlika puno manja i procevi su jos puno jaci.
Spomenuo sam cod2 imam u toj igri oko 4000h sto se nakupilo s godinama i nocima, i zamisli igram tu igru na cpu pentium grafici.
Reci da je 7700k bolji za gejming od ryzena je apsurdno, jer bolji je i od hrpe drugih procesora, ali to ne mozes vidjeti u realnosti. Navedi u kojoj igri to mozes vidjeti? Koji setup?
Ma stavi i slabije procesore i pitanje ostaje isto? Gdje to dolazi do izražaja? I jedan i drugi zadovoljavaju vise nego recommended zahtjeve od svih proizvodjača igri.
Gejmeri se trebaju koncentrirat na grafe i proceri su tu da ne bootlneckaju istu ako cemo tako.
U realnom radu i prosjecan i iznadprosjecan korisnik i gamer ce osjetiti kad nesto zipa ili multitaska razliku , ali u igrama tu razliku nece osjetiti jer fizika oka i igre koje ces igrati sljedecih 5godina su takve (ako zanemarimo da je prijavljen sttutering kod i7ca)