Citiraj:
Autor Mr.Black
Problem je taj da ne mogu otvoriti obrt jer nemam kvalifikacije za popravak i servis..zato sam ciljao jdoo...
|
Sada ću ti dati jedan primjer; Otvorio si obrt. Dođe ti inspekcija da vidi software, ti nemaš original neke stvari, a slučajno ti nađu Photoshop/Corel ili tako nešto u tom rangu. Opale ti kaznu. Ti nemaš para za platiti, ali pošto je obrt, legnu ti na privatne račune. Bolje otvori jdoo
Da ne bi bilo da ti govorim, ja sam mali poduzetnik, a i radim u drugoj firmi. Ovu koju ja vodim (žena je na papiru direktorica

) ima 5 radnika i godišnji promet od 1.8 - 2.2 mill godišnje, u što ne ubrajam jednu mjenjačnicu i lutriju. Jako pazim u što bih uložio novac, a u ovo što ti govoriš nikako. Prodaje usluge? Da. Prodaje robe? Ne.
Koliko sam pročitao/čuo/pričao marža u IT je smiješna. Ako ne radiš puno, nećeš nešto uspjeti, a pad u svakom poslu je ružan. Dapače, ako ga ne osjetiš jednom, nisi poduzetnik
Nisi ti nikakve troškove stavio na papir, jer da jesi bi shvatio da su dosta veći nego što ti misliš. 300 kn za režije bih potpisao bilo gdje do kraja života