Citiraj:
Autor rock00
....
u vezi i7 vs ryzen 1700 ovisi za sto ti treba..ak je pretezno gaming onda i7,ako su aplikacije koju koriste 4+ jezgre onda ryzen .nazalost to je tako
|
ako govorimo o high end benchmark gamingu sa starim igrama i uključenim frapsom ili sl, onda možda..
ako govorimo o igranju igri, bez frapsa, igre nemaju stuttering i slične pojave, i igranje je na ultra postavkama sasvim normalno, a u next gen igrama koje trebaju više od 1-4 cora, igranje je i bolje..
ako govorimo opcenito o gejmanju, ne postoje vise igre koje ces staviti na low i spustati ces rezoluciju i opet neces moci igrati..

..a kombinacije tipa izmišljam g4560 + gtx960 vrte vise manje sve u dovoljno visokoj kvaliteti da ne vidis razlike naspram ultra postavki u 1080p i ako nemas komplex benčanja, shvatis da se super može sve igrat , doslovno sve igre koje postoje takva kombinacija vrti i i vrtit će još dugo vremena.. niti treba i7/ryzen niti treba 1080ti , a ja volim nadodati niti treba koristiti ultra postavke u igrama jer se u pravilu ne vide razlike naspram recimo jedan level nižih high postavki
sve u svemu mislim da se nebi trebala više upotrebljavat riječ gejmanje, previše se zlorabi i ne opisuje dobro situaciju u realnosti..
PS
za one koji trebaju nesto posebno, jer streamaju dok igraju i slično već nešto multitasking ovo ono, mislim da uvjek više jezgri nudi bolje opcije, tako da ryzen opet super dobro dolazi na tržište koje je već godinama zapelo na dvije i 4 jezgre